TAKA5928 Odkrito.si

S Tanjo Žagar ni samo plesal! Kaj je povezalo ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horopskop za torek, 25. junija

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

tanja ribič 2 Njena.si

Tanja Ribič odkriva 'bosanske piramide'

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca ganil s sinovo fotografijo

ku
ku
3 26.02.2018 20:38:27

Klemen Prepelič NEIZPROSNO UDARIL: 'To je eno VELIKO SRANJE! Kvalifikacije so NEREGULARNE!!!'

alesfevzer.com
Naši košarkarji so bili na tekmi kvalifikacij za SP za točko slabši od domačinov Belorusov!

Po predstavi naših zlatih fantov, ki so igrali v okrnjeni postavi, nihče ni bil zadovoljen. 

Klemen Prepelič, eden vodilnih mož čete Rada Trifunovića, pa bil zelo bolj kritičen: "Enostavno si kot evropski prvaki tega ne bi smeli dopustiti. Videli smo, kaj se je zgodilo Špancem, da so imeli velike težave, pa so očitno boljša ekipa od nas, saj so nas premagali. Ta ekipa si takih stvari ne bi smela privoščiti."

Zelo nazoren je bil tudi, ko gre za dejstvo, da štejejo vse tekme. "Kvalifikacije so neregularne. Tisoč in ena stvar, ki se spreminja v zadnjem trenutku. To je eno veliko sranje, ampak vsi smo v istem sranju. To moramo sprejeti, ker nimamo vpliva na to," je govoril v svojem neposrednem slogu, toda opravičil ni iskal: "Naziv evropskih prvakov braniš vsak dan, vsak dan moraš dokazovati, da si najboljši. Takšnih kiksov si ne bi smeli privoščiti. Nekateri od nas so oziroma smo šli v tekmo, kot da je prijateljska, da ni tekmovalnega naboja. Ta tekma je bila zelo zelo pomembna, točke bomo zdaj morali iskati proti na papirju precej boljšim tekmecem od Belorusije."

Svoje misli pa je podal tudi selektor Rado Trifunović: "Skok je bil danes ključ do uspeha. Belorusija je v tem pogledu podobna reprezentanca kot Črna gora, a tam smo uspeli dobiti skok, tukaj pa ne. Napaka je bila storjena že v štartu, saj tekme nismo začeli dovolj čvrsto. Takoj bi morali tekmecu pokazati, da nima kaj delati pod našim obročem. Tako pa smo dobili 25 točk iz njihovih drugih poskusov oziroma po njihovih skokih v napadu in tu se je tekma prelomila. Igralci so vedeli, da tekma šteje, a mislim, da to ni vplivalo na igro. Oni bi bili ob porazu razočarani tudi, če tekma ne bi imela pravega tekmovalnega naboja. Žal se nam je zgodila napaka, ki je ne moremo več popraviti. Bomo analizirali poraz, fantom pa sem v slačilnici povedal, da o preteklosti ne bomo razmišljali in da moramo biti fokusirani že na naslednji dve tekmi junija s Španijo in Črno goro."

Članki iz rubrike