the biggest loser 345 Odkrito.si

Planet TV napravil križ čez šov The Biggest ...

vinnie paul Svet24.si

Zgodaj, prezgodaj se je poslovil slavni bobnar

natalija_gros1 Svet24.si

Natalija Gros pušča preteklost za seboj

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Kdaj nas mrtvi obiščejo v trenutku smrti?

dragic Njena.si

Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo

nu
nu
1 02.11.2017 15:31:50

Kokoškov povsem ODKRITO: Slovenska vlada nas v primeru Randolph ni podpirala

fiba
Zdaj že nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov je v obširnem pogovoru za rusko Izvestijo spregovoril tudi o slovenski reprezentanci, Luki Dončiću in Anthonyju Randolphu ter težavah, ki si se pojavile pri naturalizaciji slednjega.

Pomočnik trenerja Utah Jazz se je v obširnem intervjuju za ruski medij dotaknil marsikatere teme, za nas pa so seveda najbolj zanimive tiste o Dončiću in Randolphu. "Dončić je diamant svetovne košarke. Spremljam Lukine igre in zelo sem srečen zaradi njega. Nisem presenečen nad njegovim uspehom, saj je edinstven, ima sijajen dribling, sposobnost, da zadane neverjetne mete in dobro se zna zagraditi. Neverjetno, kako samozavesten je za osemnajstletnika. Rekel sem mu, da ni pomembno ali je branilec ali krilo, v vsakem primeru bo odličen košarkar. Želim si, da bi prišel v NBA takoj, ko bo začutil, da je pripravljen na ta korak. V ligi NBA bi lahko igral nadaljnjih 17 let," o članu Reala pravi Kokoškov.

Še bolj zanimive so besede o njegovem klubskemu in reprezentančnemu soigralcu Randolphu. Njegova naturalizacija kot vse kaže vendarle ni potekala povsem gladko. "Nismo prekršili pravil, Slovenija ni ne prva, ne zadnja, ki je naturalizirala igralca, pred tem so to napravili Izraelci, Rusi, Hrvati, Gruzijci... To ni nič neobičajnega, je pa bilo težko Randolphu priskrbeti potni list, saj nas slovenska vlada pri tem ni podpirala," je dejal Kokoškov in na temo Američana v slovenskem dresu še dodal: "Anthony je velik igralec in človek, ki je bil zelo uporaben. Zelo smo srečni, da je bil Randolph z nami in upam, da bo še naprej igral za Slovenijo."

Članki iz rubrike