ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 02.11.2017 15:31:50

Kokoškov povsem ODKRITO: Slovenska vlada nas v primeru Randolph ni podpirala

fiba
Zdaj že nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov je v obširnem pogovoru za rusko Izvestijo spregovoril tudi o slovenski reprezentanci, Luki Dončiću in Anthonyju Randolphu ter težavah, ki si se pojavile pri naturalizaciji slednjega.

Pomočnik trenerja Utah Jazz se je v obširnem intervjuju za ruski medij dotaknil marsikatere teme, za nas pa so seveda najbolj zanimive tiste o Dončiću in Randolphu. "Dončić je diamant svetovne košarke. Spremljam Lukine igre in zelo sem srečen zaradi njega. Nisem presenečen nad njegovim uspehom, saj je edinstven, ima sijajen dribling, sposobnost, da zadane neverjetne mete in dobro se zna zagraditi. Neverjetno, kako samozavesten je za osemnajstletnika. Rekel sem mu, da ni pomembno ali je branilec ali krilo, v vsakem primeru bo odličen košarkar. Želim si, da bi prišel v NBA takoj, ko bo začutil, da je pripravljen na ta korak. V ligi NBA bi lahko igral nadaljnjih 17 let," o članu Reala pravi Kokoškov.

Še bolj zanimive so besede o njegovem klubskemu in reprezentančnemu soigralcu Randolphu. Njegova naturalizacija kot vse kaže vendarle ni potekala povsem gladko. "Nismo prekršili pravil, Slovenija ni ne prva, ne zadnja, ki je naturalizirala igralca, pred tem so to napravili Izraelci, Rusi, Hrvati, Gruzijci... To ni nič neobičajnega, je pa bilo težko Randolphu priskrbeti potni list, saj nas slovenska vlada pri tem ni podpirala," je dejal Kokoškov in na temo Američana v slovenskem dresu še dodal: "Anthony je velik igralec in človek, ki je bil zelo uporaben. Zelo smo srečni, da je bil Randolph z nami in upam, da bo še naprej igral za Slovenijo."

Članki iz rubrike