tajda lekše Odkrito.si

Se je voditeljica na TV Slovenija dokončno ...

Shannon Hathaway Svet24.si

Mama ga je zalotila golega z učiteljico

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

ku
ku
6 31.10.2017 19:30:49

Nekdanji selektor IGOR KOKOŠKOV odkrito o Luki Dončiću! POVEM VAM točno število let, ki jih lahko preživi v NBA

Goran Dragić in selektor Igor Kokoškov.
Profimedia
Igor Kokoškov se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenske košarke in nedvomno bi si želeli, da bi še kdaj sedel na klop izbrane vrste.

Za ruski medij "Izvestiju", kar so povzeli srbski mediji, je izjemni strokovnjak govoril predvsem o srbskih košarkarjih v ligi NBA, a beseda je nanesla tudi na Luko Dončića in na naturalizacijo košarkarjev za izbrane vrste.

A najprej o Luki: "On je definitivno največji talent, ki sem ga kdajkoli treniral. Je biser slovenske in svetovne košarke. Vseskozi spremljam njegove igre in vedno me navdaja s srečo, ko vidim, kako igra."

"Ima izjemen dribling, daje čudežne koše in se zna dobro braniti. Neverjetno je predvsem to, s kakšno samozavestjo igra. Rekel sem mu, da ni važno na kateri poziciji igra, ali kot organizator igre ali kot krilo. Postal bo velik košarkar, to je jasno. Želim si ga videti v ligi NBA, takoj ko sam občuti, da je za ta korak pripravljen. Zame je on nekdo, ki bi lahko v NBA igral v naslednjih 17 letih."

doncic kokoskov
Dončić in Kokoškov med pripravami na lansko EP v košarki.
Bobo

Neverjetno natančna ocena. Pomeni pa, da bi ob naslednji sezoni v ligi NBA tam potem igral do 36. leta. Zanimivo, Igor Kokoškov je kasneje spregovoril še o naturalizaciji Anthonyja Randolpha. Torej o tistemu, čemur se Srbi vedno izmikajo. 

"Nismo prekršili niti enega pravila Fibe. Slovenija ni prva reprezentanca, ki je to storila. Pred tem so to storili Izraelci, Rusi, Hrvaki, Bosanci ... Nismo prvi, ne zadnji. Nič neobičajnega. Ni nam bilo lahko naturalizirati Randolpha, saj je bila proti temu vlada republike Slovenije. On je sijajen igralec in človek. Veliko nam je pomagal. Želim si, da bi ne glede na vse še naprej igral za Slovenijo. Osvojili smo zlato kolajno, zato glede naturalizacije ne bom spremenil mnenja."

kokoskov randolph af
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike