Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
17.09.2017 13:39:34
Deli članek:

GOSPOD! Priljubljeni 'Vujo' z IZJEMNO izjavo: Povem vam, zakaj si košarkarji zaslužijo naziv EKIPE LETA pred nami!

alesfevzer.com

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je prinesel slovenskemu športu prvo ekipno medaljo na svetovnem prvenstvu. Bron so rokometaši dobili v tistem izjemnem preobratu proti Hrvaški.

"Pol Evrope in cel preostali svet ni poznal večine slovenskih košarkarjev, ki igrajo na tem prvenstvu. Potem pa so evropskega prvaka, prepotentno Španijo s kopico NBA igralcev, pripeljali do tega, da niso dosegli več kot 70 točk, jih premagali z 20 točkami razlike. Zdaj jih poznamo vsi. Vsi, ki smo gledali tekmo, nas je bilo strah tri četrtine tekme, saj vemo, kako močni so Španci. Toda iz izkušenj vem, da Španci padejo, ko je najtežje, kar sem povedal tudi mojim prijateljem pred tekmo. Videli smo, kako se je Špancem »skrajšala« roka, ko so igrali proti ekipi, ki je prva na tem prvenstvu stopila na igrišče z odločenostjo, da jih premaga," je o košarkarskem čudežu Slovenije na tem evropskem prvenstvu govoril Veselin Vujović.

Morda bo ta košarkarska medalja zmanjšala uspeh brona rokometašev s svetovnega prvenstva. "Rokomet je drug šport. Ničesar nimamo skupnega. Košarkarji so si že zdaj zaslužili naziv ekipe leta in jim od srca čestitam. O tem ni nobenega vprašanja. Bodo pa pri navijačih vzbudili zavest, da Slovenci lahko zmagujemo in januarja bo na evropsko rokometno prvenstvo na Hrvaškem prišlo stotine slovenskih navijačev. Slovenska rokometna reprezentanca bo na tem prvenstvu med favoriti za medaljo. Srečen sem, da je uspelo ljudem, ki so moji prijatelji in so mi blizu – Rašo Nesterović, Miljan Grbović, Igro Kokoškov ... Srečen sem tudi, ker gledam čudežnega dečka, ki bo prišel med najboljše košarkarje na svetu. Luka Dončić je nekaj, česar nisem videl zadnjih dvajset let," je končal Vujović.