Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
17.09.2017 11:20:29
Deli članek:

KAKŠEN KRALJ: Randolph se je odločil sprejeti NAJVEČJI izziv, razlog pa povsem v SLOGU Američana

Profimedia

Američana Anthonyja Randolpha bržkone čaka najtežja naloga.

Slovenija se bo v današnjem finalu pomerila s Srbijo, pri kateri je ena glavnih zvezd in nepogrešljiv člen zasedbe 222 centimetrov visoki Boban Marjanović. Seveda se porajajo vprašanja, kdo ga bo čuval in kako ga zaustaviti, skočni Američan iz vrst slovenske izbrane vrste pa se je očitno že odločil.

"Večkrat sem že rekel, da je na tem prvenstvu veliko odličnih igralcev, zato sem se tudi odločil, da bom igral na Marjanoviću. Moj moto je vedno, da dam vse od sebe, predvsem v obrambi, da nasprotnikom skušam otežiti stvari. To lahko naredim," je dejal Anthony Randolph, ki je s svojimi borbenimi predstavami in požrtvovalnostjo za slovenski dres osvojil številna srca slovenskih ljubiteljev športa.

V obrambnih nalogah mu bosta pri pokrivanju Marjanovića kakopak pomagala centra Žiga Dimec in Gašper Vidmar. "Saj se nimaš kaj pripravljati ... Čim bolj ga je treba držati izven rakete. Če vrže 'hook', naj to stori izven rakete, potem je manjša možnost, da zadane. In čim bolj ga usmerjati k vodenju žoge, saj pri tem ni tako dober. Treba mu je skratka onemogočiti 'hook' iz rakete," je dejal Dimec, podobnega mnenja pa je tudi Vidmar: "Težka naloga, je res ogromen. Ne smemo ga spustiti preveč blizu obroča, kjer je praktično neustavljiv, ker je toliko višji od ostalih. Glavno bo ne spustiti ga v raketo."

Velja dodati, da so Randolph, Dimec in Vidmar z 211 centimetri najvišji košarkarji iz vrst slovenske reprezentance, kar pomeni, da so za kar 11 centimetrov nižji od Marjanovića. A slednji ima svoje slabosti, kot je denimo sila skromen odriv in dejstvo, da sodi med počasnejše igralce na tem prvenstvu.