stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 19.08.2016 07:28:16

Španke in Američanke košarkarske finalistke v Riu

Reuters
Košarkarice Španije in ZDA so finalistke olimpijskega turnirja v Rio de Janeiru.

Španke, ki so sploh prvič igrale v polfinalu OI, so z 68:54 ugnale Srbijo, branilke naslova Američanke pa so bile boljše od Francije s 86:67. Finale bo v soboto ob 20.30, tekma za bron pa štiri ure pred tem.


Španke so Srbkinje, ki so prav tako prvič igrale v polfinalu OI, načele že v prvi četrtini. Čeprav so se tekmice do konca polčasa vrnile v igro in zaostajale le za pet točk, pa so v drugem polčasu igralke s Pirenejskega polotoka znova hitro pobegnile na varno razdaljo, ki so jo zadržale do konca tekme. Pri Špankah sta bili s 14 točkami najboljši Astou Ndour in Alba Torrens, pri Srbiji pa sta bili z 12 točkami najbolj razpoloženi Sonja Petrović in Saša Čado.

Španke se bodo v finalu pomerile z ZDA, ki so na zadnjih osmih olimpijskih igrah osvojile sedem zlatih medalj. Le v Barceloni 1992 je naslov osvojila ekipa Sovjetske zveze, ki je nastopala pod olimpijsko zastavo. Tokrat so igralke z druge strani Atlantika v prvem polčasu bile kar enakovreden boj s Francozinjami, slednje so ob polčasu zaostajale zgolj za štiri točke. V tretji četrtini pa so Američanke že pobegnile na varno razdaljo, vodile so tudi že za 22 točk. Zadnji del igre je bil tako le formalnost. Pri Francozinjah je bila s 14 točkami najučinkovitejša Isabelle Yacoubou, pri Američankah pa Diana Taurasi z 18.

Značke: košarka, ženska

Članki iz rubrike