Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.09.2015 18:53:32
Deli članek:

Skakal in se trudil, a žoga ni hotela skozi obroč (video)

vszi

V Berlinu se danes igrajo tekme tretjega kroga evropskega prvenstva v skupini B.

Prvi dvoboj dneva sta odigrali Srbija in Islandija, favorizirani Srbi so srečanje brez večjih težav odločili v svojo korist - bilo je 93:64.

Eden od bolj zanimivih trenutkov rezultatsko nezanimivega obračuna pa se je zgodil sredi zadnje četrtine, ko so bili v napadu Islandci. Njihov najvišji posameznik Ragnar Nathanaelsson je takrat na najboljši možen način dokazal, kar je jasno vsakomur, in sicer, da višina še zdaleč ni bistvo košarke.

Fant v višino meri kar 218 centimetrov. Že če stopi na prste, bi žogo praktično lahko položil skozi obroč. Tokrat je bil pod tekmečevim košem sicer obkrožen s tremi igralci nasprotne ekipe, pogumno in odločno se je boril in trudil, a žoge mu v štirih poskusih nikakor ni uspelo spraviti na želeno mesto. Islandci so nekoliko pozneje napad končali z uspešnim metom za dve točki, Nathanaelssonu pa so v uradni statistiki v tej akciji vpisali dva napadalna skoka.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je 24-letni islandski orjak 23 sekunde pred koncem zgrešil še eno polaganje in tekmo končal brez dosežene točke.