favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.09.2015 09:54:07

Premagal redko bolezen in se vrnil h košarki

Nikola Miljković
Triindvajsetletni košarkar ekipe Helios Suns Urban Gorjanc se po redki bolezni in operaciji v Južni Koreji, za katero se denar zbrali v dobrodelnih akcijah, vrača v prvoligaško druščino.

Kot menijo v njegovem klubu, je 213 centimetrov visoki center spet pripravljen za vrhunsko košarko, kar bo poskušal dokazati že v novi sezoni.

Gorjancu so med pripravami na evropsko prvenstvo za mlajše člane, ki ga je leta 2012 gostila Slovenija, zdravniki diagnosticirali zelo redko bolezen vezivnega tkiva, kar je takrat pomenilo prekinitev njegove športne kariere. Potrebna je bila operacija, na katero bi moral v Južno Korejo ali v Kanado.



To dejstvo je pod dobrodelno akcijo združilo njegove prijatelje, košarkarje Heliosa in nogometaše Domžal, ki so s pomočjo Srednje šole Domžale organizirali vsak svojo dobrodelno tekmo. Na pobudo Mateja Avanza in s podporo Košarkarske zveze Slovenije ter Špas Teatra se je akciji kasneje pridružila slovenska košarkarska reprezentanca z Goranom Dragićem na čelu. S tem so bila s skupnimi močmi zbrana sredstva za Urbanovo operacijo v Južni Koreji, ki je popolnoma uspela in Urban se je lahko začel počasi vračati pod koše.

Pri Heliosu je bil Urban Gorjanc že v sezoni 2010/11, ko je z mladinsko ekipo osvojil naslov slovenskih mladinskih prvakov, v naslednji sezoni pa je dobil tudi nekaj priložnosti v članski ekipi. Minulo sezono je odigral pri drugoligašu v Litiji, za katerega je v dobrih 28 minutah dosegal po 13,2 točk in 5,9 skokov na tekmo.

Članki iz rubrike