Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.06.2015 16:13:59
Deli članek:

B-reprezentanca: Več časa za počitek

KZS/alesfevzer.com

V Kranjski Gori se od včeraj pripravlja B-izbrana vrsta Slovenije.

Na Gorenjskem bodo igralci pod vodstvom selektorja Rada Trifunovića opravili prvi cikel treningov in se tam v soboto tudi pomerili z reprezentanco mlajših članov. Nato bo sledil dan odmora, po njem pa se bo reprezentanca spet zbrala v Čateških toplicah, kjer bo drugi cikel priprav. Njihov vrhunec bo turneja po Kitajski, kjer bo Slovenija v mestih Čenžu in Šenzen odigrala dva turnirja, na obeh turnirjih pa bodo zaigrale še ekipe Danske, Kitajske B in All-Star NCAA.

"Dejstvo je, da časa nimamo veliko. Na pripravah bomo postavili sistem igre, v okviru katerega bomo igrali tudi na turnirjih na Kitajskem. Vsak igralec bo dobil priložnost, da se dokaže in si preko nastopov v B-reprezentanci izbori svoje mesto v slovenski članski A-reprezentanci," napoveduje Trifunović, ki mu bosta pri delu pomagala Luka Bassin in Saša Dončić.

Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo pravi, da so na podlagi lanske prve izkušnje tokratno akcijo nekoliko skrajšali, saj se je izkazalo, da je bil ritem devetih tekem na Kitajskem, ki so jih odigrali v lani, prenaporen. "Uvedli smo še eno novost. Med koncem priprav B-reprezentance in začetkom priprav A-selekcije je večji časovni razmik. Tako bodo imeli tisti fantje, ki bodo vpoklicani v A-reprezentanco, dovolj časa, da se odpočijejo pred naslednjo akcijo."

KZS/alesfevzer.com