Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
06.06.2015 10:49:50
Deli članek:

Zdovc v Grčiji po dveh opravkih

Nikola Miljković

Zdaj je jasno, da je Bryant Dunston res dobil vabilo za igranje v slovenskem dresu. Osebno mu ga je »vročil« Jure Zdovc, ki se je v grški prestolnici pogovarjal tudi o lastni klubski prihodnosti.

V Atenah je Zdovc že bil v igralskih časih, ko je eno sezono nosil dres Panionisa, tokrat pa je v igri klub podobnega imena, a precej večji. Največji. Zdovca snubi Panathinaikos. Pred leti je že bil med kandidati za klop atenskih zelenih, pa se ni izšlo, tokrat bo najbrž drugače.

V Panathinaikosu so pred mesecem dni odstavili črnogorskega strokovnjaka Duška Ivanovića, že takrat je bilo praktično jasno, da njegov naslednik Sotiris Manolopulos ni dolgotrajnejša rešitev. Grk bo na klopi do konca letošnje sezone. Tudi morebitni naslov prvaka v finalu z Olympiakosom 44-letnega stratega skoraj gotovo ne more obdržati v sedlu, pri šestkratnih evropskih prvakih se ozirajo za strokovnjakom večjega slovesa.

Seveda je še kar nekaj takih, ki imajo večjega od Zdovca, a tudi v Atenah vedo, kakšen trener je Zdovc, le prave priložnosti v res velikem klubu še ni dobil. Slovenski selektor ima tudi za prihodnjo sezono sicer zagotovljeno delovno mesto pri turškem Gaziantepu, a tudi možnost predčasnega odhoda. In če pokliče PAO, seveda ne razmišljaš prav dosti.

Zdovc je bil v grški prestolnici tudi na posebni misiji, imenovani nov Američan v slovenski reprezentanci. Krilni center Olympiakosa Bryant Dunston je za grške medije potrdil interes za njegove usluge. "Res je," je dejal 29-letni Američan, ko so ga vprašali, če je kaj na tem, da utegne poleti obleči slovenski dres.

"A nič še ni dogovorjeno. Dobil sem ponudbo, opravili smo pogovor, to pa je za zdaj vse." Dunston je odločitev oziroma nove pogovore napovedal po koncu sezone. "Zdaj se želim povsem osredotočiti na finale grške lige s Panathinaikosom, ki se začne v nedeljo, in na to, da bomo postali prvaki," je dejal, ni pa zanikal, da se mu zdi ponudba Slovenije privlačna. "Želim si igrati na EuroBasketu. A kot sem poudaril, o vsem se bomo pogovarjali po koncu sezone," je še dodal Dunston.

Bomo prej izvedeli, če bo Zdovc novi trener Panathinaikosa, ali to, če bo Američan letos res igral za Slovenijo na evropskem prvenstvu?