Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
17.02.2015 10:42:37
Deli članek:

Avanzo: Greva v Ameriko

Reuters

Včeraj je bilo ravno 200 dni do začetka letošnjega EuroBasketa, Slovence pa očitno že trese mrzlica pred nastopi Slovenije v prvem delu tekmovanja v Zagrebu.

Zanimanje za uvodni del prvenstva, v katerem bo slovenska reprezentanca v hrvaški prestolnici merila moči z gostitelji, Grki, Makedonci, Gruzijci in Nizozemci, je ogromno.

Vstopnice za srečanja naše izbrane vrste bo mogoče v Sloveniji nabaviti v začetku marca.

Seveda pa bodo vsi tisti, ki se bodo napotili v Zagreb, tam pričakovali uspešno Slovenijo. To bo naloga selektorja Jureta Zdovca, ki trenutno sicer prednost daje Gaziantepu, s katerim si prizadeva priti v končnico turške lige, kar pa ne pomeni, da ne razmišlja tudi o izbrani vrsti.

Javnost seveda najbolj zanima, ali je v njegovih razmišljanjih prisotno tudi ime Bena Udriha, ki ima letos spet več kot spodobno sezono v ligi NBA. Oziroma ne le razmišljanjih, pač pa ali bo selektor Udriha letos uvrstil na seznam kandidatov za nastop. Lani ga ni, tudi pred tem Udriha v reprezentanci ni bilo že nekaj let. O razlogih, zakaj je bilo tako, je bilo v preteklosti "prelitega že ogromno črnila", dejstvo pa je, da je eden od treh slovenskih enbeajevcev v zadnjih mesecih tako ali drugače nekajkrat namignil, da bi spet oblekel dres z državnim grbom.

Zdovc najbolje ve, ali mu bo dal novo priložnost, morda pa bomo kakšen namig dobili že zelo kmalu, ko bo onstran luže odšla dvočlanska delegacija KZS. Generalni sekretar Rašo Nesterović in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo bosta po zdaj že ustaljeni praksi šla v ZDA, kjer bosta gotovo obiskala Gorana in Zorana Dragića. Kaj pa Bena? "Recimo samo, da greva v Ameriko," ne želi ničesar izdati Avanzo. Ali pa je ravno s tem povedal veliko?