trebnje Svet24.si

Foto: Pri Trebnjem zapeljal z avtoceste in ...

pivo, nesreča, tovornjak, liezen Svet24.si

Foto: Mizerija pri sosedih, po cesti v nič stekli...

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Bo Golob ujel Janšo v fotofinišu volilne ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Lukaaaa!!! Kakšna norišnica v Dallasu, ne boste ...

žanet-breški, poroka, danijel Njena.si

Zaljubljena Žanet: Poroka je trajala tri dni

tadej pogacar rim pm Ekipa24.si

Konec je! 'Vesoljec' Pogačar je z neverjetno ...

ku
ku
0 16.02.2015 20:35:26

Vrnjeno z obrestmi

Celjski Athlete je po dveh letih spet slovenski pokalni zmagovalec.

Tisto, kar so napovedovale, so Celjanke tudi uresničile. V svoje vitrine so spet vrnile pokalno lovoriko, ki so jo lani oddale Triglavu.

11 pokalnih lovorik ima Ježica, ob desetih Athleteja pa so bili po enkrat zmagovalci še Maribor, Hit Kranjska Gora in Triglav.

Slednji je Athlete v lanskem finalu pred finalom v Vojniku izločil že v polfinalu, Celjanke pa včeraj niso zapravile priložnost, da zacelijo rane in se oddolžijo Gorenjkam. In to z obrestmi.

Celjanke so finalno tekmo začele odločno in z dobro obrambo na začetku povsem onesposobile triglavanke, ki so v prvi četrtini dosegle vsega šest točk. Na krilih najkoristnejše igralke zaključnega turnirja Eve Lisec (22 točk, 11 skokov, 4 pridobljene žoge, indeks 31), Maje Erkić (12 točk, 5 podaj) in Rebeke Abramovič (16 točk, 5/6 iz igre, 5/5 prosti meti) so že ob koncu 15. minute vodile za 20 točk (28:8), tik pred polčasom s +25 (40:15), v preostanku tekme pa brez težav zadržale svojo prednost.

"Čestitke igralkam in strokovnemu štabu za osvojen naslov. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo. Dekleta so si ta uspeh prigarala skozi celotno tekmo. S tekmo sem zelo zadovoljen," je po tekmi za uradno spletno stran Košarkarske zveze Slovenije zadovoljno dejal trener Athleteja Damir Grgič.

Pri Gorenjkah je bila z 11 točkami in 10 skoki najučinkovitejša Maša Piršič. "Iskreno bi čestital ekipi Athleteja Celja za zasluženo osvojeno lovoriko. Mi tokrat nismo bili pravi, verjetno tudi zaradi tega, ker smo se v polfinalu emotivno in fizično izpraznili. Predvsem v obrambi bi morali v finalu igrati bolje in bolj odločno. Če realno pogledam, je biti pokalni prvak lep uspeh. Nekateri so nas v tej sezoni že postavljali na tretje mesto, a smo že v pokalu pokazali, da se ne damo. Enako želimo dokazati tudi v državnem prvenstvu in se prebiti v finale," je povedal trener Kranjčank Gašper Sluga.

TRIGLAV - ATHLETE CELJE 49:77 (31:55, 17:40, 6:22)

TRIGLAV: Zdolšek 4, Mičunović 2, Meden 3, Jesenšek 2, Jevtović, Jelenc 7, Žibert 3, Piršič 11, Bošnjak, Jakobčič 7, Seničar 4, Zalar 6.
ATHLETE CELJE: Abramovič 16, Mišeljić, Dojkić 5, Pučko, Jakovina 11, Gajić, Lešek 1, Lisec 22, Ocvirk 5, Erkić 12, Prezelj 5.

Članki iz rubrike