Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
16.02.2015 11:37:40
Deli članek:

Trener obračunal z organizatorjem igre (video)

vszi

Sinoči sta se v 22. krogu nemškega prvenstva v Berlinu srečala vodilna Alba in Oldenburg, ki se bori za mesto v končnici.

Dvoboj, ki si ga je v živo ogledalo 8049 gledalcev, so presenetljivo dobili gostje, ki so slavili z 89:83. S tem porazom pa so Berlinčani vodilno pozicijo na lestvici morali prepustiti Brose Basketsu iz Bamberga.

Alba je prvo četrtino sicer dobila s tremi točkami razlike, a po koncu tretje zaostajala za velikih osemnajst. Ko je Oldenburg na začetku zadnjega dela igre svojo prednost povišal na 22 točk, je bilo vprašanje zmagovalca praktično že odločeno. Domačini so se sicer spustili v divji lov na tekmeca, a bili na koncu pričakovano prekratki.

Na igrišču pa se je iskrilo do te mere, da je med minuto odmora na Albini klopi prišlo do prerivanja med trenerjem in enim izmed igralcev.

Saša Obradović je fantom dajal navodila, kako naj odigrajo naslednjo akcijo, organizator igre Alex Renfroe pa je ob tem nekaj pripomnil. To je bilo dovolj, da je srbski strokovnjak povsem izgubil živce, Američana je najprej ozmerjal z nekaj sočnimi angleškimi besedami, ki se začnejo na črko F, skočil s stola in ga nato še besno odrinil.

Če ostali, ki so prisostvovali dogodku, ne bi posredovali in skočili mednju, bi glavna akterja zgodbe najverjetneje fizično obračunala med sabo, saj Američan trenerju ni ostal dolžan in mu je vrnil z enako mero.

"Beseda je dala besedo, ampak zdaj je že vse pozabljeno," je incident po dvoboju mirno pokomentiral kapetan albatrosov Alex King.