Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp/sta
lp/sta
30.08.2014 20:29:02
Deli članek:

Goran Dragić: Dokazali smo, da smo ekipa

fiba

Po tekmi, ki Sloveniji odpira vrata, ne le v zaključne boje, ampak tudi v četrtfinale, so bili v obeh taborih, razumljivo, različno razpoloženi.

Slovenski košarkarji so uvodno srečanje na letošnjem svetovnem prvenstvu pričakovali z mešanimi občutki. Avstralija je bila na papirju videti močnejša reprezentanca, že prve minute srečanja pa so pokazale povsem drugačno sliko. Selektor Jure Zdovc, ki je med pripravami pogosto potožil, da igralcev nikakor ne uspe povezati v sistem, je bil po tekmi razumljivo navdušen, obenem je izrazil skrb pred prihajajočimi "lažjimi" tekmami: "Čestitam igralcem za pomembno zmago. Zadovoljen sem, saj so igrali čvrsto, hrabro, prav tako, kot smo se dogovorili. V zaključku tekme smo sicer izgubili nekaj žog, a to ne sme pokvariti skupnega vtisa. Sistem tekmovanja nam ne dovoljuje, da bi se sprostili, kajti že jutri nas čaka nova preizkušnja. Teh tekem se po pravici povedano najbolj bojim."

Prvi zvezdnik slovenske reprezentance in eden boljših igralcev na prvenstvu Goran Dragić bo po tej zmagi bržčas kazal vedrejši obraz, kot ga je v zadnjih dneh. "To je bila za nas zelo pomembna tekma. Mislim, da smo dobro opravili svoje delo. Ključno je bilo, da smo dobili skok. Pokazali smo pravi karakter in dokazali, da smo ekipa, ne samo posamezni igralci. S svojo igro nisem še povsem zadovoljen. Čutim, da mi manjka tekem. Hitro se zadiham in verjetno sem tudi zaradi tega naredil nekaj neumnih napak," je po tekmi povedal Gogi.

Selektor Avstralije Andrej Lemanis je priznal, da je Slovenija igrala veliko bolj čvrsto: "Na začetku tekme smo ji dovolili nekaj lahkih košev in to se nam je na koncu maščevalo. Naredila je visoko razliko, ki smo jo lovili vse do konca. Edini dobri del je bil začetek drugega polčasa, nato pa je Slovenija znova prevzela vajeti igre in zasluženo prišla do zmage."

Joe Ingles je razlog za poraz svoje ekipe poiskal v prepričanju, da so bili Slovenski igralci na tej tekmi bolj motivirani. "Čeprav smo se pripravili na njihov skok v napadu ter met z razdalje, nam tega ni uspelo ustaviti. Hitro so nam naredili visoko razliko in nato smo jih ves čas gledali v hrbet."
Galerija