Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
28.08.2014 09:30:50
Deli članek:

Verjamem v to reprezentanco

Arsen Perić

Zadnje mesto na letalu za Španijo, če se izrazimo figurativno, je pripadlo Alekseju Nikoliću.

Selektor Jure Zdovc je po zadnji tekmi turnirja Telemach v Ljubljani z Litvo sporočil, da bo mladi Postojnčan tisti, ki ga bo na svetovno prvenstvo odpeljal kot tretjega organizatorja igre, dobil je prednost pred someščanom Maticem Rebcem.

Slutnja, da bo Zdovc izbral njega, in ne Rebca, se je pojavila že na zadnjih dveh tekmah v Stožicah, na katerih je bil Nikolić v postavi, Rebec pa obakrat ni prišel med dvanajsterico za tekmo. "Mogoče je bilo res videti, da bom jaz tisti, ki bo potoval. A nisem se želel zanašati na slutnje ali namige, čakal sem do konca, da selektor sporoči odločitev," pravi Nikolić, ki se je seveda zelo razveselil uvrstitve v moštvo za SP, hkrati mu je tudi žal zaradi Rebca.

V vzroke, zakaj je dobil prednost pred njim, se noče poglabljati. »Priložnost, ki mi jo je selektor namenil, sem skušal maksimalno izkoristiti. Delal sem tisto, kar je zahteval od mene. Mislim, da sem to počel na dovolj visoki ravni. Morda ga je moja igra bolj prepričala,« je dejal 19-letnik.

Ko smo ga vprašali po občutkih, ki ga prežemajo ob tem, da je član Slovenije na svetovnem prvenstvu, je kot iz topa izstrelil: »Čast! Velika čast je, da lahko zastopam reprezentanco, da sem del te zgodbe in pomagam ekipi, kolikor se da. Ne vem sicer, koliko minut mi bo selektor ponudil. Verjamem pa v to reprezentanco, da lahko naredi lep rezultat.« Lep rezultat pa bi bil ... »Ne bi naravnost napovedoval, šel bi počasi in ne bi prehiteval dogodkov,« je poudaril, da je treba razmišljati od tekme do tekme. "Najprej je treba priti iz skupine, potem je na vrsti osmina finala in tako dalje. Mislim pa, da lahko pridemo daleč," je še enkrat ponovil, da verjame v to ekipo.

V njej bo najbrž dobil bolj malo priložnosti za igro. Če kdaj, bi prav zato lahko letos na prvenstvu še najbolj užival, ker na njem ne bo (pre)velikega pritiska. "Verjetno je to res. A vseeno ni časa za uživanje. Privilegij je, da sem zraven, a je treba vseeno garati in delati, ne glede na to, ali bom igral. To ni pomembno. Treba je biti v vsakem trenutku pripravljen na priložnost in na to, da pomagaš ekipi," Nikolić razmišlja zrelo v slogu precej starejšega moža.