Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
16.07.2014 17:49:40
Deli članek:

Zdovc od razburjenja ni spal

Uvodni zbor slovenske reprezentance, ki je začela priprave na svetovno prvenstvo v Španiji, je v Ljubljani minil brez nekaterih košarkarjev, ki so prišli neposredno v Zreče, kjer bo izbrana vrsta trenirala prve dni. Med njimi je tudi Erazem Lorbek, ki je tudi včeraj opravil terapijo poškodovanega gležnja, tako pa bo še nekaj časa.

Kot je najstarejši od bratov Lorbek v telefonskem pogovoru dejal selektorju Juretu Zdovcu, naj bi se s polno paro reprezentanci na treningih lahko priključil sredi avgusta, a Zdovc upa, da bo to vseeno kakšen dan prej. »Erazem je že tako izkušen igralec, da točno ve, kaj mu najbolj odgovarja, kaj je zanj najbolje, mi pa se mu bomo skušali čim bolje prilagoditi in poiskati najboljše rešitve. S tem predvsem mislim na to, da ne bo manjkal pri taktičnih zadevah,« pravi Zdovc.

Slednji je z začetkom priprav tudi praktično začel svoj drugi mandat na klopi izbrane vrste. »Že med vožnjo do KZS sem razmišljal o zboru leta 2009 in ugotovil, da se ga zelo malo spomnim, morda le to, da takrat ni bilo toliko medijev. So pa občutki zelo dobri, adrenalin je tako visok, da ponoči sploh nisem mogel spati ponoči in komaj čakam, da začnemo s treningi,« je povedal selektor.

Med igralci je sedem takih, ki so reprezentančni dres nosili na lanskem EuroBasketu 2013 v Sloveniji (Balažić, Blažič, brata Dragić, D. Lorbek, E. Murić in Slokar), trije povratniki, ki so že nastopali na EP ali SP (Klobučar, E. Lorbek in Zupan), štirje igralci, ki so že sodelovali na pripravah članske izbrane vrste, a še nimajo uradnega nastopa (Krušič, Lapornik, Prepelič in Rojc) ter dva novinca (Nikolić, Omić). Zdovc od vseh pričakuje, da so že na začetku priprav solidno pripravljeni.

»Časa ni veliko, saj nas prve tekme čakajo že prihodnji teden, zato bo zelo pomembna prilagodljivost. Nekateri igralci so v polnem ritmu, drugi so zasluženo počivali, tako, da bo potrebno biti pameten in pravilno dozirati treninge. Se bomo pa v taktičnem smislu takoj spravili na delo,« je povedal Konjičan.