Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
16.07.2014 14:23:06
Deli članek:

Messina spet v ligo NBA

Reuters

Po dveh sezonah v moskovskem CSKA-ju, se Ettore Messina spet vrača onstran luže, odkoder je leta 2012 tudi spet prišel k ruskim prvakom. Potem ko je bil v sezoni 2011/12 pomočnik trenerja v Los Angeles Lakersih, bo zdaj enako vlogo opravljal pri prvaku San Antoniu.

Ker mu tudi v drugem letu po vrnitvi v Moskvo, kjer je sicer v letih 2005-2009 že zelo uspešno deloval - osvojil je tudi dva naslova evropskega prvaka - ni uspelo stopiti na tron stare celine, je bilo jasno, da se bodo poti CSKA-ja in Ettoreja Messine razšle.
Italijanski strateg bi si zlahka našel delo v kakšnem drugem evropskem klubu, a se je še enkrat odločil za izziv, imenovan liga NBA. Če te povabi najboljša ekipa na svetu, tega pač ne zavrneš.

»V čast mi je, da tako cenjen trener prihaja v naš klub. Messina je izjemen strateg, pravi vodja, od katerega se vsi skupaj lahko veliko naučimo,« je povedal glavni trener Ostrog Gregg Popovich. Messina, ki ga nekateri že vidijo kot naslednika »Popa«, ko se bo ta enkrat odločil zapustiti trenerski stolček, bo tako v San Antoniu spet imel priložnost delati z Argentincem Manujem Ginobilijem, s katerim sta v letih 2000-02 uspešno sodelovala v bolonjskem Virtusu.

X