Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.09.2024 10:10:51
Deli članek:

Košarkarski svet se čudi in klanja: V Atenah 35 tisoč navijačev na generalki (video)

Branilec evropskega naslova Panathinaikos je v sklopu pripravljalnega turnirja Pavlos Giannakopoulos, na katerem nastopa še Anadolu Efes in telavivski Maccabi, gostil Partizan.

Tekma v Atenah ni bila običajna tekma. Zeleni in črno-beli so se pomerili na ikoničnem stadionu Panathenaic, znanem tudi kot Kallimarmaro. Gre za stadion, ki je leta 1896 gostil prve olimpijske igre moderne dobe. Obenem je to edini stadion na svetu, ki je v celoti zgrajen iz marmorja.

Prilagoditev objekta za košarkarsko tekmo je obljubljala spektakel brez primere in tako je tudi bilo. Na tribunah se je zbralo za košarko neverjetnih 35 tisoč navijačev, ki so pričarali sijajno vzdušje. Fotografije in videoposnetki so v trenutku zaokrožili po svetovnem spletu in na najboljši mogoč način promovirajo prihajajočo evroligo.

Čeprav je bilo v grški prestolnici vse pripravljeno na čaroben večer, temu vendarle manjka pika na i, na parketu je namreč Partizan ugnal domače moštvo (75:64) in odnesel prestižno zmago v Beograd. A sezona se prav zares še ni začela, aktualni evropski prvaki s športnim direktorjem Sanijem Bečirovićem pa bodo do 3. oktobra in začetka evrolige gotovo izdatno dvignili svojo pripravljenost.