Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.09.2024 10:30:23
Deli članek:

Gospod Divac, dajte že enkrat priznati: Legendarni Vlade spet s čudnimi besedami o Dončiću ...

Profimedia

Se bo kdaj posul s pepelom in pošteno priznal, da je pač zamočil?

Hrvaški portal Index je opravil velik intervju z enim najboljših košarkarjev vseh časov iz teh prostorov. Vlade Divac je na dolgo in široko govoril o številnih temah, vnovič pa je moral odgovarjati na vprašanja o tem, zakaj za vraga ni leta 2018 na draftu kot GM Sacramento Kingsov izbral Luko Dončića, temveč se je odločil za Marvina Bagleyja III. 

"Na tem položaju sem imel De'Aarona Foxa, ki sem ga izbral leto dni poprej. V tistem trenutku sem mislil, da je Fox igralec, ki bi lahko postal franšizni igralec. Čas bo pokazal, če sem naredil napako. Kot zdaj kaže, sem jo naredil, toda verjamem v malega Foxa, da bo imel boljšo kariero," je začel z dobro znanimi izgovori Vlade Divac. 

Na vprašanje, ali ne bi nemara lahko Fox in Dončić igrala skupaj, kot to zdaj izredno uspešno počneta Dončić in Kyrie Irving, je odgovoril negativno: "Ne, Irving je klasični 'košgeter', tako kot Luka. Fox ni, on je organizator igre, ki potrebuje žogo, tako kot jo potrebuje Luka. Lahko bi vzel Luko na naboru, toda potem bi moral zamenjati Foxa. Zanimivo, Luko je preskočil tudi Phoenix, pa je bil takrat njihov trener Igor Kokoškov, ki je bil Dončićev selektor v Sloveniji. Luko je izbrala Atlanta, ampak tudi ona ga je predala naprej. Šele Dallas ga je vzel. Luko rad gledam, zelo imam rad njegovo košarko, toda imel sem svoje razloge, zakaj sem se odločil, kot sem se odločil. Morda sem naredil napako, čas bo pokazal." 

Veliko se je govorilo o tem, da Divac Dončića ni izbral zato, ker ni v najboljših odnosih z Dončićevim očetom, Sašo. "Nikakor, to so novinarske neumnosti. Sašo zelo dobro poznam, rad ga imam in ga cenim. On je celo igral v Kraljevu, dokler je bil Luka majhen. To nima nikakršne zveze. Spremljam Luko, vidim, da gre po pravi poti, toda moral bo pripaziti na svoje telo," je zaključil Divac.