Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
15 05.02.2023 08:22:30

To je realnost Dallasa brez Dončića: Mavericksi izgubili eno pomembnejših tekem! (video)

Profimedia
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so ta večer igrale vse tri ekipe s slovenskimi košarkarji. Chicago Bulls so Portland Trail Blazers doma ugnali s 129:121, Denver Nuggets s 128:108 Atlanto Hawks, Golden State Warriors pa so s 119:113 premagali Dallas Mavericks, za katere Luka Dončić po poškodbi pete ni igral.

Goran Dragić je za Chicago odigral 11 minut in dosegel pet točk in sedem podaj ter ukradel žogo. V njegovi ekipi so se izkazali Zach LaVine (36 točk), DeMar DeRozan (27) in Nikola Vučević (23 točk, 11 skokov).

Vlatko Čančar tokrat ni bil v začetni peterki Denverja, a je bil na parketu 22 minit in 20 sekund ter v tem času zbral pet točk, tri skoke in podajo. Njegov srbski soigralec Nikola Jokić je tretjič zapored vpisal trojni dvojček s 14 točkami, 18 skoki in desetimi podajami, 41 točk je dosegel Jamal Murray.

Denver, najboljša ekipa zahodnega dela lige ta čas, se je s sedemintrideseto zmago v sezoni ob 16 porazih na čelu celotne lige izenačil s tokrat prostim Bostonom, ki je z istim izkupičkom prvi na vzhodnem delu.

Golden State proti Dallasu do pomembne zmage
Zvezdnik Stephen Curry je za Golden State zbral 21 točk, preden je moral zaradi poškodbe leve noge predčasno z igrišča. Njegova ekipa je vodila že za 23 točk, a se je Dallas v končnici približal. Pet točk zaostanka je imel minuto in 28 sekund pred koncem, vendar dokončnega preobrata ni zmogel.


Aktualni prvaki lige NBA so slavili po dveh porazih, ta zmaga pa je imela še dodatno težo, saj se ravno z Dallasom v zahodni konferenci borijo za končnico. Zdaj jih od ekipe Luke Dončića loči le še ena zmaga, če bodo Teksašani brez Dončića še naprej izgubljali, pa so v tem trenutku ogrožene celo dodatne kvalifikacije.

James potrebuje le še 36 točk
Ekipa New Orleans Pelicans je končala niz desetih porazov, ko je s s 131:121 dobila dvoboj proti sloviti ekipi Los Angeles Lakers. Zanjo je LeBron James dosegel 36 točk ter ga le še 36 loči od absolutnega rekorda po številu doseženih točk v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Ta je še v lasti legendarnega centra Kareema Abdul-Jabbarja (38.387 točk).

Pelikane je v dvoboju ekip, ki se borita za končnico, do zmage vodil Brandon Ingram. Po porazni uvodni četrtini, v kateri je ostal brez točke, je nato končal s 35 točkami. CJ McCollum jih je dodal 23, Trey Murphy pa 21. Lakers so v prvem polčasu dosegli kar 72 točk in še sredi tretje četrtine vodili z 12 točkami prednosti. V ekipi Los Angelesa je Anthony Davis proti svojemu nekdanjemu moštvu prispeval 34 točk.

V Brooklynu so Nets nadoknadili 23 točk zaostanka in premagali Washington Wizards s 125:123, saj je rezervist Cam Thomas dosegel kar 44 točk, 29 pa Edmond Sumner. Mrežice so še vedno brez poškodovanih Kevina Duranta, Bena Simmonsa in T.J. Warrenam. Uradno zaradi poškodbe, v resnici pa zaradi želje po prestopu, je manjkal tudi Kyrie Irving. Kristaps Porzingis je z 38 točkami vodil Wizards.

V Milwaukeeju je Grk Giannis Antetokounmpo s trojnim dvojčkom, 35 točk, 15 skokov in 11 podaj, vodil Bucks do sedme zmage v nizu. Tokrat so s 123:115 klonili košarkarji Miami Heat. V New Yorku je Kawhi Leonard zbral 35 točk, Paul George pa 30 za zmago Los Angeles Clippers nad Knicks. Po podaljšku je bilo 134:128.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike