kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 03.10.2022 15:08:10

Razkrite številke! Ne boste verjeli, kakšno pogodbo ima maskota Čančarjevega Denverja

Profimedia
V Severni Ameriki iz vsega naredijo dobro plačan posel, tako tudi človek v kostumu, ki kot maskota skače ob igrišču in uganja norčije, zasluži ogromno denarja.

Vsaka ekipa v ligi NBA ima svojo maskoto. Nič nenavadnega, navsezadnje imajo tudi evropska moštva svojo. Vsaj večina. Olimpijinemu zmajčku se lahko nasmejite na vsaki tekmi v Stožicah, a fant, ki se skriva v kostumu lahko le sanja o zaslužku, kakršnega ima maskota Denver Nuggetsov.

Priljubljeni Rocky je na prvem mestu lestvice maskot v ligi NBA po višini pogodbe. Simpatična puma oziroma človek, ki je oblečen v pumin kostum, letno zasluži 625 tisoč ameriških dolarjev, kar je le 300 tisočakov manj od najnižje letne košarkarske plače v ligi NBA. In seveda precej več od letnega zaslužka številnih kvalitetnih košarkarjev v Evropi. Pravzaprav na stari celini ni prav veliko nosilnih igralcev v svojih klubih, ki bi imeli višjo pogodbo.



Maskota Denverja sicer zasluži desetkrat več kot znaša povprečna letna plača za maskoto v Severni Ameriki (okoli 60 tisočakov in tudi to ni slabo). A kot pravijo Američani, si Rocky ta denar tudi zasluži. Ne gre namreč le za običajno maskoto, ki bi skušala biti le smešna in bi le na takšen način zabavala navijače, ampak pred in med tekmami Nuggetsov uprizarja vratolomne skoke, cirkuške točke ter mnoge druge norčije, s tem pa privabi v Ball Areno v Coloradu mnoge gledalce, ki sicer le zaradi Vlatka Čančarja in soigralcev ne bi prišli.

Ob Rockyju dobro služita tudi maskoti Atlante in Chicaga ter Phoenixa in Charlotta.

Članki iz rubrike