pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

ue
ue
5 01.10.2022 16:16:30

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko reprezentanco? Prepelič ne bo igral?

Profimedia
Fiba se je odločila za to potezo.

Vemo, da v Evropi že vrsto let traja spor med Fibo in Eco, ki vodi evroligo in eurocup. Posledica 'vojne' je to, da igralci iz evrolige (praviloma) ne morejo igrati za reprezentance v kvalifikacijskih terminih, ki potekajo novembra in februarja. A to bi se morda lahko spremenilo.

Poudarek je na morda. Fiba je namreč odločila, da bo za en dan prestavila termin naslednjih dveh krogov kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Namesto 10. in 13. novembra bodo reprezentance igrale 11. in 14. Enajsti november je petek, 14. ponedeljek. Vemo, da se evroligaške tekme igrajo ob četrtkih in petkih, kar pomeni, da se bo zdaj datum reprezentančnih srečanj pokrival s petkovim terminom, v nasprotnem bi se s četrtkovim. Poteza Fibe naj bi bila poteza dobre volje, saj naj bi omogočilo evroligaškim igralcem, da se priključijo izbranim vrstam. V četrtek torej v evroligi, v petek nato že v reprezentanci.



A seveda obstaja problem. V četrtek, 11. novembra je pet tekem evrolige, štiri pa so naslednji dan, torej igralci osmih evroligaških klubov ne bodo mogli igrati za reprezentance. Med temi je recimo tudi Klemen Prepelič, ki bo z Valencio 11. 11. gostil Monaco. Bi pa zato v teoriji lahko v reprezentanco prišli Mike Tobey, Žan Mark Šiško in Gregor Glas, ki z Barcelono, Bayernom oziroma Partizanom igrajo 10. novembra.

Če jih bodo seveda pustili klubi. In vprašanje je, kako bodo uspeli priti v reprezentančni tabor, saj Slovenija 11. novembra gostuje v Izraelu, uganka je, ali bi bili sploh sposobni igrati za izbrano vrsto. Podobno seveda velja za igralce drugih reprezentanc. Fiba je morda želela narediti korak k premirju, a zdi se, da bo ta sprožil samo še več negodovanja.

Članki iz rubrike