GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
0 30.09.2022 00:29:48

Nesojeni Dončićev naslednik nedavno v Stožicah, med Hrvaško in Srbijo pa še vedno tehta

Moral bi biti naslednja velika zvezda madridskega Reala, a se zanj vendarle ni izšlo po pričakovanjih.

O Mariu Nakiću, ki ima že 21 let, že dolgo poslušamo hvalospeve. Rojeni Beograjčan, sicer pa sin prekaljenega hrvaškega igralca Iva Nakića, ki je del kariere preživel tudi v Sloveniji, je na velika vrata vstopil v Real, potem pa sestopal iz velikega odra in prek belgijskega Oostendeja in Andore prisopihal v - Igokeo. V tej sezoni se bo torej dokazoval v regionalni ligi, predvsem pa se bo nemara lažje odločil med dvema reprezentancama.

Dvorita mu tako hrvaška kot tudi srbska zveza. A fant se še ni odločil. Za hrvaške medije je dejal, da še ni prišel čas za takšno odločitev. Kljub 21 letom? Evropsko prvenstvo je spremljal kot navijač - tako Hrvaške kot tudi Srbije, pa tudi za ostale reprezentance iz nekdanje skupne države je stiskal pesti, je povedal. Njegov oče Ivo Nakić je Rečan, a se je ustalil v Beogradu, potem ko je po prihodu Dražena Petrovića v Zagreb moral pobrati šila in kopita in oditi v Partizana. V srbski prestolnici se je poročil z nekdanjo zaročenko legendarnega teniškega igralca Slobodana Živojinovića in rodil se jima je Mario. Manj kot mesec po zadnji Ivotovi tekmi na slovenskih parketih.



Trodejanka v Sloveniji se je za Iva Nakića končala ob koncu maja 2001 v dresu Pivovarne Laško, pred tem pa je bil še član Krškega in Krke. Slednjo je leta 2000 popeljal do naslova državnega prvaka.

Nadarjeni Mario je pri 14 letih odšel k Realu, Luka Dončić, za primerjavo, pri trinajstih. No, Luka je danes zvezdnik lige NBA, Mario pa je igralec Igokee, s katero je ta mesec sredi pripravljalnega obdobja gostoval tudi v Stožicah. A Hrvati in Srbi vseeno vanj polagajo precej upov.

Članki iz rubrike