Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
7 29.09.2022 12:12:05

Dvomov ni več! Znano je, kdo bo v prihodnje vodil Dončića in ostale slovenske reprezentante!

Reuters
Bo Slovenija dobila novega selektorja košarkarske reprezentance?

To je bilo vprašanje, ki so si ga postavljali mnogi, potem ko je Slovenija na pred kratkim končanem evropskem prvenstvu v košarki razočarala in izpadla v četrtfinalu, kjer jo je šokirala skromna reprezentanca Poljske. Številni so bili prepričani, da bo Aleksander Sekulić moral oditi in prepustiti svoje mesto komu drugemu, govorice so bile še toliko glasnejše, ker slovenski selektor ni jasno in glasno najavil, ali bo še naprej sedel na klopi Slovenije. 


A zdaj dvomov ni več. "V Berlinu sem bil vznemirjen in razočaran, a sem se zavedal realnosti. Vedel sem, da nas novembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo, zveza pa ima s selektorjem sklenjeno pogodbo do konca cikla, torej do konca svetovnega prvenstva leta 2023. Na vrat na nos selektorja ne bomo menjali. Delamo na kontinuiteti. Kar ne pomeni, da ne razglabljamo o tem, kakšna je bila ob izpadu vloga igralcev, štaba in vodstva. Vsi čutimo odgovornost," je v pogovoru za Sportklub dejal predsednik KZS Matej Erjavec, ki je na vprašanje o tem, kdo bo vodil Slovenijo naprej, brez omahovanja zatrdil: "Aleksander Sekulić." 

In dodal: "Časa sicer ni bilo veliko, a znotraj zveze smo imeli veliko pogovorov. Tudi s selektorjem smo imeli dolg in odkrit pogovor. Povedali smo si marsikaj. Hitro pa smo se preusmerili proti novembru. Ponavljam, čakajo nas kvalifikacije. Če želimo Slovenijo na naslednjem velikem tekmovanju, moramo zmagovati."

Članki iz rubrike