Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.09.2022 09:57:59

Noro! NBA-zvezdnik je šokiral! »Prejel sem ultimat, cepi se in dobil boš ...«

profimedia
Zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21, ker se je odločil, da se ne bo cepil proti covidu-19.

Kot je dejal na medijskem dnevu pred sezono, je zavrnil štiriletno podaljšanje za 100 in nekaj milijonov z vztrajanjem pri odločitvi, da se ne bo cepil.

»Podpisati takšno pogodbo, se cepiti ali ne cepiti ... Obstaja stopnja negotovosti glede prihodnosti, zato sem se moral soočiti s to možnostjo izgube službe za svojo odločitev,« je dejal v videoklepetu za klubski kanal Youtube.

Irving je bil prisiljen izpustiti domače tekme v Brooklynu do konca marca, saj je zdravstveni protokol, ki je do tedaj veljal v New Yorku, necepljenim prepovedoval vstop v telovadnico.

Tridesetletnik je dodal, da je od kluba dobil ultimat, naj se cepi, če želi podaljšanje pogodbe. »Vse bi morali urediti pred trening-kampom lansko sezono. In to se preprosto ni zgodilo zaradi moje zavrnitve cepljenja. Enostavno sem moral živeti s tem. To je bila tableta, ki jo je bilo težko pogoltniti,« je vztrajal.

Medtem pa je manager moštva Sean Marks zavrnil izjavo o ultimatu, ki naj bi ga naložili košarkarju. »Gre zgolj za to, da želimo ljudi, ki so zanesljivi in odgovorni. Vsi mi, osebje, igralci, trenerji. Ne gre za to, da bi nekomu postavili ultimat, naj se cepi,« je poudaril.

Konec junija je Irving izkoristil možnost, da ostane še eno sezono pri mrežicah (do junija 2023), kar mu zagotavlja 37 milijonov dolarjev plače.

Članki iz rubrike