kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 01.07.2022 08:11:47

Gre Dončić po njegovih stopinjah?! Jokić z najvišjo pogodbo v zgodovini NBA, zaslužil bo kar ...

Profimedia
Srbski košarkar Nikola Jokić bo še naprej ostal zvest franšizi iz ameriške zvezne države Kolorado. Jokić se je z Denver Nuggets dogovoril za petletno podaljšanje sodelovanja za rekordno pogodbo v vrednosti 264 milijonov dolarjev, poročajo mediji. Pogodba v vrednosti 252 milijonov evrov je najvišja pogodba v zgodovini severnoameriške lige NBA.

Sedemindvajsetletni košarkarski as iz Somborja je bil drugo sezono po vrsti izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone lige NBA.

Po informacijah Denver Post ta poteza ni bila nepričakovana, potem ko je Jokić, ki so ga zlate kepe iz Denverja leta 2014 izbrale v drugem krogu izbora, nakazal, da ga selitev v drugi klub ne zanima.

Če bo ponudba na mizi, je takrat dejal, "seveda jo bom sprejel, ker mi je res všeč organizacija, res so mi všeč ljudje, ki tukaj delajo."


Dodal je, da je bil v "res dobrih odnosih z vsemi, od lastnika do menedžerja za opremo."

Jokić je v rednem delu sezone lige NBA dosegal v povprečju 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje na tekmo. Srb je v tej sezoni postal prvi igralec v zgodovini z najmanj 2000 točkami, 1000 skoki in 500 podajami. Z Denver Nuggets je v rednem delu končal na šestem mestu na zahodnem delu lige. Nuggets so nato v končnici izpadli že v prvem krogu, boljša je bila ekipa Golden State Warriors.

Center Jokić je sicer postal petnajsti igralec NBA z več kot eno nagrado MVP in trinajsti, ki jo je dobil v dveh zaporednih sezonah.

Kot član srbske košarkarske reprezentance je leta 2016 v Riu de Janeiru osvojil srebro. Srbi so takrat v finalu izgubili proti ekipi ZDA.

Značke: košarka, nba, pogodba

Članki iz rubrike