hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

STA
STA
4 18.05.2022 19:30:48

Opa! Fiba izključila Rusijo in Belorusijo, kar pomeni, da je Slovenija prišla do mesta na svetovnem prvenstvu!

Fiba
Vodstvo Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) je danes potrdilo izključitev Rusije in Belorusije na prihodnjih košarkarskih tekmovanjih, poroča nemška tiskovna agencija (dpa). Na podlagi te odločitve je Fiba Rusijo na moškem svetovnem prvenstvu v košarki nadomestila s slovensko izbrano vrsto.

Izvršni odbor Fibe je odločitev o izključitvi sprejel po ruski invaziji Ukrajine. Tekmovanj na ozemlju teh dveh držav do nadaljnjega ne bo.

Ti ukrepi ruske in beloruske košarkarje izključujejo iz kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji leta 2023. Prav tako ruske košarkarice ne bodo smele nastopiti na letošnjem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, njihovo mesto bodo zasedle košarkarice iz Portorika.


Prav tako ukrepi Rusijo izključujejo iz 3x3 turnirjev na letošnjem svetovnem prvenstvu. Fiba je mesto na ženskem svetovnem prvenstvu dodelila Izraelu, na moškem pa Sloveniji.

Od Evropske košarkarske zveze se prav tako pričakuje, da bo sprejela enako odločitev. Ruski košarkarji bi morali namreč letos nastopiti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem.

"Vodstvo Fibine lige prvakov in evropski odbor Fibe, sta bila pozvana, da na tem mestu sprejmeta ustrezne odločitve za prihajajoča reprezentančna in klubska tekmovanja," so sporočili iz mednarodne zveze, in dodali: "spremljali bomo dogajanje in, če bo potrebno, sprejeli nadaljnje ukrepe."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike