Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 19.04.2022 12:43:47

DAN D za Cedevito Olimpijo! V Stožicah se obeta TOLIKO NAVIJAČEV, v klubu že svarijo, da ...

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes igrali tekmo osmine finala eurocupa.

Ob 19. uri jih v domači dvorani Stožice čaka obračun s turškim Türk Telekomom. O napredovanju v četrtfinale v tej sezoni odloča samo ena tekma, zmagovalec gre med osem, poraženec konča sezono v eurocupu.

"Seveda bo tekma gotovo nervozna, to je ena tekma. Obramba zmaguje. Talent zmaga nekaj tekem, obramba in pamet pa pomembne tekme in lovorike. Mi samo moramo biti mi. Ne smemo pričakovati, da bomo dali 20 trojk, ampak samo razmišljati o tem, kako obraniti vsak napad posebej. Tu lahko damo vse od sebe, v napadu pa bomo videli, kdo bo ta dan imel najboljšo inspiracijo. Smo samozavestni, gremo na zmago, tako kot vedno," pravi trener Jurica Golemac.

Vstopnica več se še ne išče, tako daleč še ni, treba bo zmagati še kakšno tekmo. Recimo današnjo. Vseeno pa bo nocoj lepo biti v Stožicah, kjer se obeta vzdušje, kakršnega na klubski tekmi že nekaj časa nismo doživeli. Spodnji ring je praktično razprodan, po dolgem času bo na košarkarski tekmi odprt tudi zgornji ring, tudi tam se vstopnice kar dobro prodajajo. Če upoštevamo, da bo nekaj navijačev vstopnice kupilo neposredno pred tekmo na blagajni pred dvorano, lahko predvidevamo, da bi se lahko zbralo (vsaj) okrog 8000 gledalcev. V klubu so zato že posvarili gledalce, da v dvorano pridejo dovolj zgodaj in se tako izognejo morebitni gneči in slabi volji. "Super, vsi smo si to želeli, vsi za to delamo. Res sem vesel zaradi fantov, da so prišli do sem in se dvorana polni zaradi njih, da je košarka v Ljubljani spet 'in'. Naredili bomo vse, da jim pripeljemo še kakšno tekmo v Stožice in jih še kdaj napolnimo," je ob vse večjem obisku zadovoljen trener Golemac.


Cedevita Olimpija po v rednem delu tekmovanja končala na tretjem mestu skupine B in nazadnje dosegla osem zmag v nizu. Nasprotnik Ljubljančanov, Türk Telekom, je bil šesti v skupini A. V eurocupu so preostali pari osmine finala Joventut - Ulm, Andorra - Budućnost, Metropolitans - Reyer Venezia, Partizan - Bursaspor, Valencia - Hamburg, Virtus Bologna - Lietkabelis in Gran Canaria - Slask Vroclav.



Če bodo Ljubljančani danes uspešni, jih v nadaljevanju v četrtfinalu čaka boljši iz dvoboja Partizan - Bursaspor.

Članki iz rubrike