Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 18.04.2022 14:54:47

NOV ŠOK ZA DONČIĆA! Zagotovo ne bo vesel, ko bo videl to

Profimedia
Sicer se Luke v boju za MVP ni pričakovalo, vendar pa bi si glede na predstav proti koncu sezone zaslužil biti v pogovoru.

Nikola Jokić (Denver Nuggets), srbski branilec lovorike za najkoristnejšega igralca lige NBA, prvi strelec Joel Embiid (Philadelphia 76ers) in Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), dvakratni MVP, so trije preostali kandidati za MVP rednega dela sezone.

Jokić je povprečno na tekmo dosegal po 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje, Embiid 30,6 točke, 11,7 skoka in 4,2 podaje, Antetokounmpo pa 29,9 točke, 11,6 skoka in 5,8 asistence. Dončić je za primerjavo v povprečju dosegal 28,4 točke, 9,1 skoka in 8,7 asistenc. Dallas Mavericksi pa so zbrali zmago več od Bucksov in 76ersov ter kar štiri več od Nuggetsov, težko pa bi kdo trdil, da ima v svoji ekipi večjo pomoč kot trije kandidati za nagrado MVP ter bi si zagotovo zaslužil biti na tem seznamu. Zanimivo pa je, da med kandidati zopet ni nobenega košarkarja iz ZDA.

Med trojico finalistov za najboljšega obrambnega igralca so Mikel Bridges (Phoenix), Rudy Gobert (Utah) in Marcus Smart (Boston), za lovoriko za najboljšega novinca pa se potegujejo Scottie Barnes (Toronto), Cade Cunningham (Detroit) in Evan Mobley (Cleveland).

Za najboljšega šestega igralca so bili nominirani Tyler Herro (Miami), Cam Johnson (Phoenix) in Kevin Love (Cleveland), za tistega, ki je v tej sezoni najbolj napredoval, pa Ja Morant (Memphis), Darius Garland (Clevelend) in Dejonte Murray (San Antonio).

Za trenerja leta se bo potegovala trojica, to so Taylor Jenkins (Memphis), Eric Spoelstra (Miami) in Monty Williams (Phoenix).

Članki iz rubrike