Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ku
ku
0 19.04.2022 06:25:48

ZA DONČIĆA! Dallas se je spogledoval z novim porazom, nato pa ... To je bila REKORDNA NOČ! (video)

Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so brez poškodovanega slovenskega superzvezdnika Luke Dončića le prišli do prve zmage v končnici lige NBA. Tekmeca Utah Jazz so odpravili s 110:104 ter izid v zmagah v prvem krogu bojev na zahodu izenačili na 1:1. Ob Dončićevi odsotnosti je pri Teksašanih blestel Jalen Brunson, ki je dosegel zanj rekordnih 41 točk.

Dallas je bil v nevarnosti, da izgubi obe tekmi na domačem parketu, potem ko je prvič po osvojenem naslovu prvaka NBA pred 11 leti odprl končnico s prednostjo domačega igrišča. Po polčasu so gostitelji premagali zaostanek desetih točk. Zelo dobro se je odrezal tudi Nemec Maxi Kleber, ki je dosegel 25 točk, ob tem pa z 8 zadetimi trojkami postavil rekord kariere.

"Naredili smo, kar smo morali narediti," je dejal trener Mavericks Jason Kidd: "Razumemo, kaj je pred nami, kaj prihaja. To bo sovražno okolje. Doma igrajo izjemno dobro."

Brunson je postal peti igralec Dallasa, ki je dosegel 40 točk na tekmi končnice. Dončić je bil eden od prejšnjih štirih, ki jim je to uspelo.


"Potrebovali smo to zmago," je dejal Brunson in dodal: "Poskušal sem se zabavati. Samo agresiven sem, poskušam se igrati, v igro vključiti več ljudi, ustvarjati težave tekmecu. Samo igram svojo igro."

Pri Utahu je Donovan Mitchell dosegel 34 točk, Bojan Bogdanović 25 in Jordan Clarkson 21. Rudy Gobert je dosegel osem točk in 17 skokov.

Dončić še ni okreval po poškodbi leve mečne mišice. Gre za poškodbo, ki jo je utrpel na zadnji tekmi rednega dela. Trener Jason Kidd je pred tekmo dejal, da 23-letni udeleženec tekme zvezd All-Star napreduje, "zagotovo gre v pravo smer" in vsak dan lahko naredi več.

Dallas tretja tekma končnice čaka v četrtek zvečer v Utahu, kjer je teksaški kolektiv izgubil zadnjih 11 tekem.

Značke: dončić, dallas, utah

Članki iz rubrike