Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.06.2021 08:24:32

Milwaukee do prve zmage, Utah do prednosti 2:0

Reuters
Košarkarji Milwaukee Bucks so prišli do prve zmage v polfinalu vzhodne konference lige NBA proti Brooklyn Nets in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:2. Ekipa okoli zvezdnika Giannisa Antetokounmpa je pred domačim občinstvom tesno premagala mrežice s 86:83 in se vrnila v boj za konferenčni finale. Košarkarji Utah Jazz pa so povedli z 2:0.

Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Antetokounmpo je prispeval 33 točk, 14 skokov in dve podaji, vendar s tem ni bil najboljši igralec svoje ekipe. Presegel ga je Khris Middleton s 35 točkami, 15 skoki in podajo.

Brooklyn je tako kot na drugi tekmi spet igral brez poškodovanega Jamesa Hardna. Kevin Durant je bil prvi zvezdnik mrežic s 30 točkami in 11 skoki, vendar se je njegov poskus za tri točke in podaljšek odbil od obroča in domači so se izognili zaostanku z 0:3.


"Zdel se je dober met, a hvala bogu, da ni šel v koš," je o zadnjem poskusu Duranta za tri dejal Antetokounmpo.

V olimpijskem Salt Lake Cityju so košarkarji Utah jazz dobili še drugi zaporedni obračun polfinala zahodne konference proti Los Angeles Clippers, v prvem krogu končnice krvnikom Dallasa Luke Dončića.

Tokrat so domači kalifornijsko ekipo premagali s 117:111, izkazal pa se je novi najboljši obrambni igralec lige Francoz Rudy Gobert, ki je imel izjemen večer z 20 skoki, kar je njegov osebni rekord končnice. Prvi strelec jazzerjev je bil spet Donovan Mitchell s 37 točkami.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike