ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 09.06.2021 08:18:46

Poškodovani Embiid s 40 točkami odgovoril Youngu, Utah povedel

Košarkarji Philadelphia 76ers so poravnali razmerje moči v polfinalu vzhodne konference lige NBA proti ekipi Atlanta Hawks, saj so v boju na štiri zmage dobili drugo tekmo s 118:102. Junak večera je bil Kamerunec Joel Embiid s 40 točkami. Najboljša ekipa rednega dela sezone Utah Jazz pa je polfinale zahoda začel z 1:0 v zmagah.

Embiid je pred 18.600 domačimi navijači v dvorani Wells Fargo dosegel svoj strelski rekord končnice. S 40 točkami; temu je dodal še 13 skokov, je na drugi tekmi popeljal Philadelphio do zanesljive zmage nad Atlanto. Tobias Harris je dodal 22 točk, Seth Curry 21, od tega pet trojk, Shake Milton pa je s klopi prispeval 14 točk.

Embiid igra v končnici, čeprav ima poškodovano koleno - zdravniki so mu diagnosticirali raztrganino v desnem meniskusu.

Trae Young, ki je bil glavni zvezdnik prve tekme, je tokrat za Atlanto dosegel 21 točk in 11 podaj. Pred tem je bilo njegovo povprečje letošnje končnice 30,2 točke.


Tretja tekma bo v petek v Atlanti.

V zahodni konferenci so košarkarji Utah Jazz pričakovano bolje začeli polfinale in na uvodni tekmi dvoboja na štiri zmage pred več kot 18.000 gledalci v Salt Lake Cityju premagali Los Angeles Clippers s 112:109. Slednji so si konferenčni polfinale zagotovili šele po sedmih tekmah, ko so na odločilni tekmi premagali Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika onkraj luže Luke Dončića.

Junak večera je bil Donovan Mitchell s 45 točkami, največ dela pa je opravil v drugem polčasu, v katerem je dosegel 32 točk. Bojan Bogdanović in Jordan Clarkson sta vsak k zmagi dodala po 18 točk.

Druga tekma polfinala bo v torek prav tako v Salt Lake Cityju.

Značke: nba, košarka, končnica

Članki iz rubrike