kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.06.2021 21:13:47

SLOVENKE visoko premagale Poljsko

košarka
alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je danes na prijateljski pripravljalni tekmi v Ljubljani premagala Poljsko z 89:53 (21:16, 47:28, 70:40). Slovenke, ki se pripravljajo na bližnje evropsko prvenstvo, bodo v torek s Poljakinjami igrale še eno tekmo, a za zaprtimi vrati.

Izbranke Damirja Grgića so do zdaj skupno odigrale pet pripravljalnih tekem in bile na vseh uspešne. Najprej so v Laškem dvakrat ugnale Črno goro, potem pa so bile na Slovaškem uspešne še proti domačinkam in Poljakinjam, slednje so premagale tudi danes.

Slovenske košarkarice so se za zadnji del priprav na Euro 2021 zbrale v začetku junija v Zrečah, danes pa odigrale prvo od dveh tekem s Poljsko. Današnja je bila odprta za javnost, v dvorani Kodeljevo se je zbralo 500 navijačev, medtem ko bo selektor Grgić torkov dvoboj zaprl.

V slovenski vrste se je danes strelsko najbolj izkazala Eva Lisec z 18 točkami, 15 jih je dodala Zala Friškovec, deset pa Shante Evans. Pod košema pa je bila najboljša Tea Oblak z osmimi skoki.

Selektor Grgić tokrat v postavo ni uvrstil Lee Debeljak in Mojce Jelenc, tekmo pa je odprl s peterko Nika Barič, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Shante Evans in Eva Lisec. Tudi tokrat pa je tako kot na vseh dosedanjih dvobojih ves čas veliko menjal. Ključ do zmage je bil izid 11:1 v drugi četrtini, ko so si slovenske košarkarice priigrale prednost 32:17 in potem v nadaljevanju narekovale ritem igre, ob polovici tekme so vodile s 47:28.



V drugem polčasu je prednost naraščala iz minute v minuto. Ob koncu tretje četrtine so slovenske košarkarice prvič na tekmi povedle s +30 (65:35). Prav toliko pa je znašala prednost pred zadnjimi desetimi minutami (70:40).

"Čestitke dekletom za zmago. Pred nami je še deset dni do prvenstva. Malce moramo osvežiti ekipo, nekoliko bomo spustili nivo treningov. Pri nekaterih dekletih se nekoliko že pozna utrujenost, a kljub temu mislim, da dobro stopnjujemo formo in da bomo na EuroBasketu tisti pravi," je dejal Grgić.

"Ena naših ključnih stvari je agresivna obramba in tako moramo igrati, če želimo premagati naše nasprotnike. To je naša igra. Je težko, a s tako postavo, kot jo imamo, z vsemi 12 igralkami lahko ves čas tekme držimo visok ritem igre," pa je tekmo ocenila Zala Friškovec.

Slovenska reprezentanca bo na pripravah v Ljubljani ostala do 13. junija, potem pa se bodo igralke odpravile na EP, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostili Francija in Španija.

Značke: košarka, slovenija

Članki iz rubrike