ženska Dobra karma

Napoved Andreje Novak do 5. 11.: pretreslo nas bo ...

hjon-song-vol, hyon-song-wol Svet24.si

FOTO: Kimovo sestro zamenjala nekdanja ljubimka?

rogljicek kranj Reporter.si

»Za bruhat« in »represija« je besnel ...

pokrajinska-in-študijska-knjižnica, murska-sobota, koronavirus, vračanje-gradiva, knjige Svet24.si

To so nove izjeme: odprte knjižnice, dovoljena ...

bojana-beović Necenzurirano

Dr. Beović, kje so hitri testi in po kakšni ceni?

Marko Potrč Odkrito.si

Je Marko Potrč zapustil Slovenijo?

ljubezen-po-domače Njena.si

Janez Rebrnik v resnici pogumen osvajalec

STA
STA
0 14.10.2020 19:46:28

Evroliga spreminja pravila o covidu-19, bo Olimpija POMILOŠČENA, poraz z 0:20 IZBRISAN?!

alesfevzer.com
Po petih odpovedanih tekmah v štirih krogih košarkarske evrolige in treh evropskega pokala vodstvo tekmovanja predlaga spremembo tako imenovanega pravilnika covid-19. Ekipe, ki zaradi okužb z novim koronavirusom niso sposobne stopiti na parket, po novem ne bodo več kaznovane z izgubo tekme za zeleno mizo, temveč jo bodo lahko odigrale naknadno.

Sprememba se nanaša tako na evroligo kot na evropski pokal, v katerem sodeluje Cedevita Olimpija. Ta je prejšnji teden že izgubila eno tekmo za zeleno mizo oziroma z 0:20, saj je morala zaradi enega okuženega igralca vsa ekipa v karanteno in tako ni mogla igrati tekme drugega kroga proti turški ekipi iz Burse.

Po zdajšnjem pravilniku je ekipa izgubila tekmo, če ni bila sposobna priskrbeti vsaj osem igralcev za nastop, po novem pa bodo lahko moštva, ki zaradi okužb z novim koronavirusom ali nacionalnih pravil ne bodo mogla tekmovati, tekmo prestavila na kasnejši termin.Predlog je, da se vsaka tekma lahko prestavi največ trikrat, hkrati pa naj bi vodstvo lige za vsak posamezni primer določilo datumske okvire.

"Že od začetka smo vedeli, da bo sezona 2020/21 posebna in drugačna ter da se bomo morali prilagoditi razmeram. Poleg sprememb pravilnika covid-19 bomo še naprej budno spremljali položaj v Evropi in prilagajali zdravstvene in varnostne protokole, da zaščitimo klube in tekmovanja," je ob tem sporočil predsednik evrolige Jordi Bertomeu.

Značke: košarka, koronavirus

Članki iz rubrike