stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 05.09.2020 07:18:41

NOR PODVIG Dragića in soigralcev! Miami RUŠI naprej, NEVERJETNO, kaj mu je uspelo! (VIDEO)

Reuters
Goran Dragić ima pripravljeno metlo.

Miami Heat je v letošnji končnici vzhodne konference severnoameriške lige NBA neustavljiv in še neporažen. V konferenčnem polfinalu so tretjič po vrsti premagali Milwaukee Bucks, slovenski košarkar Goran Dragić je za zmago s 115:100 prispeval 15 točk, pet skokov in tri podaje. Najboljši strelec Miamija je bil Jimmy Butler s 30 točkami.

Miami tako le še ena zmaga loči od uvrstitve v finale vzhodne konference oziroma polfinale končnice lige NBA. Naslednja tekma med Miamijem in Milwaukeejem je na sporedu v nedeljo ob 21.30 uri po slovenskem času. Doslej še nobena ekipa v ligi NBA ni uspela napredovati v končnici po treh zaporednih porazih.

Miami v letošnji končnici še ni okusil grenkobe poraza. V prvem krogu končnice vzhodne konference so s 4:0 v zmagah pometli z Indiana Pacers. Tudi v drugem krogu za zdaj ne kaže, da bi jih lahko kdorkoli ustavil. Moštvo pa se lahko zanese tudi na zanesljive predstave kapetana zlate slovenskega reprezentance.

Dragić je bil v sredo, ko je Miami slavil s 116:114 s 23 točkami prvi strelec Miamija, v petek pa je prekinil niz šestih zaporednih tekem v končnici z več kot 20 točkami. Na prvi tekmi v ponedeljek je bil Dragić s 27 točkami drugi strelec ekipe za Jimmyjem Butlerjem, ki je s 40 točkami dosegel rekord kariere v NBA.

Butler je tokrat dosegel 30 točk, Miami pa je večino tekme lovil zaostanek za tekmecem in je v zadnji četrtini zaostajal že za 12 točk. Butler je dosegel 17 od svojih 30 točk v zadnji četrtini poleg Dragića pa so se dobro obnesli še Bam Adebayo z 20 točkami in 16 skoki, Jae Crowder s 17 in Tyler Herro s 13 točkami.

Vročica se je povsem razplamtela v zadnji četrtini, kar kaže tudi razmerje v točkah, ki je bilo v finalnem delu kar 40:13 v korist Floridčanov. Moštva končnico igrajo na tekmah brez gledalcev v karantenskem mehurčku pri Orlandu na Floridi, v kompleksu z imenom Disney's Wide World of Sports complex.

Miami je uspešno onemogočil nosilce igre Milwaukeeja. Aktualni najkoristnejši igralec NBA Giannis Antetokounmpo se je tokrat ustavil pri 21 točkah, 16 skokih in devetih podajah. Grk si je zvil gleženj, ko je stopil na Dragićevo nogo.

"Nisem presenečen," je dejal Butler o trenutni zasedbi Miamija, ki je redni del končala na petem mestu v razvrstitvi vzhodne konference. "Toliko se borimo, nikoli ne odnehamo. Vedno si ustvarjamo priložnosti za zmago."

Pred najboljšo zasedbo rednega dela lige NBA je dejansko misija nemogoče, saj nobena ekipa doslej ni v končnicah nadoknadila takšnega zaostanka. "Moramo verjeti vase. Mislim, da lahko to naredimo," upanja ni izgubil Antetokounmpo.

Trener Miamija Erik Spoelstra je miril evforijo: "Mislim, da moramo biti kot tekmovalci skromni." Njegovi ekipi je danes sicer uspel poseben podvig: Miami je postal prvo moštvo v zgodovini, ki je na tekmi končnice lige NBA po zaostanku z desetimi točkami razlike zmagala s petnajstimi!

V polfinalu zahodne konference je Houston, ki je v uvodnem krogu izločil Oklahomo na šele sedmi tekmi, odpravil Los Angeles Lakers s 112:97. James Harden je nasul 36 točk. Najbolj izpostavljeni igralec jezernikov LeBron James je prispeval 20 točk, a v zadnji četrtini ni dosegel niti ene. Anthony Davis je bil s 25 točkami najboljši strelec Lakers.

* Izida, končnica:
- vzhod, konferenčni polfinale:
Milwaukee Bucks - Miami Heat 100:115
(Miami vodi s 3:0 v zmagah)
(Goran Dragić: 15 točk, 5 skokov, 3 podaje, 2 ukradeni žogi v
36 minutah za Miami)

- zahod, konferenčni polfinale:
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 112:97
(Houston je povedel z 1:0 v zmagah)

Značke: košarka, nba, izidi

Članki iz rubrike