Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 09.06.2020 21:11:29

Košarkarski velikan Panathinaikos naprodaj

vszi
Lastnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos je v torek oznanil, da bo prodal enega največjih košarkarskih klubov na svetu. Cena za nakup velikana, ki nastopa v evroligi, je 25 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Milijarder Giannakopoulos, sicer gigant farmacije in digitalnih vsebin, je vodenje kluba prevzel leta 2012 od svojega očeta in strica, v tem času pa je bil šestkrat grški državni prvak.

"Moja družina je v klub vložila 450 milijonov evrov, pripeljali pa smo najboljše igralce in trenerje. Sit sem dejstva, da edini vlagam v klub," je dejal lastnik kluba na torkovi tiskovni konferenci.


Večni kritik evrolige je na konferenci dodal, da bi moral klub zapustiti največje evropsko klubsko tekmovanje ter prestopiti na stran Fibe, saj so po njegovih besedah stroški sodelovanja v evroligi precej večji od prihodkov, ki jih klub prejme od vodstva tekmovanja.

Panathinaikos je v 101-letni zgodovini kluba osvojil 38 državnih naslovov, najboljši v evroligi pa je bil šestkrat. Nikoli v času Giannakopoulosovega lastništva.

V letošnji sezoni med evropsko klubsko elito je Panathinaikos ob predčasnem koncu zasedal šesto mesto s 14 zmagami in 14 porazi.

Značke: košarka, prodaja

Članki iz rubrike