Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
0 29.04.2020 19:27:31

Vidim, da se LJUDJE NORČUJEJO! Ni še konec! DRAMATIČEN poziv trenerja, ki je prebolel COVID-19!

Profimedia
Vesel je, da je preživel bolezen.

Pri naših južnih sosedih je veliko pozornosti vzbudila zgodba košarkarskega trenerja Nikše Bavčevića, starega 63 let, ki zadnja leta deluje v Švici. Tam se je tudi okužil z virusom in pristal v bolnišnici. "Kakšna dva tedna sem čutil simptome, začelo se je z bolečim grlom, potem od bolečin v hrbtu nisem mogel ne stati ne ležati," je pripovedoval za Slobodno Dalmacijo. V bolnišnici je preživel samo dan in pol, na intenzivnem oddelku, kjer so mu dali infuzijo in kisik. "Človek se prestraši. Ni prijetno." Po 36 urah so ga zaradi preobremenjenosti bolnišnice poslali domov.


Govoril je o tem, da je v desetih dneh izgubil 12 kilogramov, po lastnih besedah pa sploh ni imel vročine. "Bolezen je zelo individualna in nevarna. Zelo me je zvilo. Soproga je izgubila okus, sin simptomov ni imel. Predsednik kluba, od katerega smo se nalezli, je star 43 let, športni tip, in je bil na meji med življenjem in smrtjo. Mesec dni je bil bolan. Dokler ne bodo iznašli cepiva, ni končano,« svari Bavčević.

Sam ne more verjeti, da so se njegovi rojaki v domovini tako hitro spet začeli obnašati zelo sproščeno, takoj ko so se ukrepi malo sprostili, po njegovem mnenju veliko preveč. "Prav norčujejo se, čeprav še ni konec. Ko te bolezen dobi, je res zaje*ano! Zame to ni bila šala. Tu v Švici so vsi zelo disciplinirani, oprema v bolnišnicah je vrhunska, pa je umrlo toliko ljudi. Res je bilo grdo. Če bi se tukaj obnašali tako, kot se na Hrvaškem, bi bila morija!" je bil zelo neposreden Bavčević.

Članki iz rubrike