jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

ue
ue
0 29.04.2020 19:27:31

Vidim, da se LJUDJE NORČUJEJO! Ni še konec! DRAMATIČEN poziv trenerja, ki je prebolel COVID-19!

Profimedia
Vesel je, da je preživel bolezen.

Pri naših južnih sosedih je veliko pozornosti vzbudila zgodba košarkarskega trenerja Nikše Bavčevića, starega 63 let, ki zadnja leta deluje v Švici. Tam se je tudi okužil z virusom in pristal v bolnišnici. "Kakšna dva tedna sem čutil simptome, začelo se je z bolečim grlom, potem od bolečin v hrbtu nisem mogel ne stati ne ležati," je pripovedoval za Slobodno Dalmacijo. V bolnišnici je preživel samo dan in pol, na intenzivnem oddelku, kjer so mu dali infuzijo in kisik. "Človek se prestraši. Ni prijetno." Po 36 urah so ga zaradi preobremenjenosti bolnišnice poslali domov.

Govoril je o tem, da je v desetih dneh izgubil 12 kilogramov, po lastnih besedah pa sploh ni imel vročine. "Bolezen je zelo individualna in nevarna. Zelo me je zvilo. Soproga je izgubila okus, sin simptomov ni imel. Predsednik kluba, od katerega smo se nalezli, je star 43 let, športni tip, in je bil na meji med življenjem in smrtjo. Mesec dni je bil bolan. Dokler ne bodo iznašli cepiva, ni končano,« svari Bavčević.

Sam ne more verjeti, da so se njegovi rojaki v domovini tako hitro spet začeli obnašati zelo sproščeno, takoj ko so se ukrepi malo sprostili, po njegovem mnenju veliko preveč. "Prav norčujejo se, čeprav še ni konec. Ko te bolezen dobi, je res zaje*ano! Zame to ni bila šala. Tu v Švici so vsi zelo disciplinirani, oprema v bolnišnicah je vrhunska, pa je umrlo toliko ljudi. Res je bilo grdo. Če bi se tukaj obnašali tako, kot se na Hrvaškem, bi bila morija!" je bil zelo neposreden Bavčević.

Članki iz rubrike