tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
3 29.04.2020 11:41:18

Na letošnjem NABORU NBA tudi bodoči ZVEZDNIK SLOVENSKE reprezentance?!

Profimedia
Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je objavilo seznam 205 košarkarjev, ki so prijavljeni na letošnji nabor. Ta je na sporedu v New Yorku 25. junija, a bo skoraj zagotovo pozneje zaradi pandemije novega koronavorusa. Na seznamu je 163 ameriških in 42 igralcev iz drugih držav. Tokrat med temi ni Slovenca.

Je pa na seznamu Luka Garza. Njegova mati je iz Bosne in Hercegovine, oče je Američan, kot zanimivost pa velja dodati, da je tudi nečak enega najboljši strelcev v zgodovini slovenske reprezentance Teomana Alibegovića.

Enaindvajsetletni Garza, ki je visok 211 centimetrov, je imel v zadnji sezoni na Univerzi Iowa povprečje 23,9 točke in 9,8 skoka na tekmo. Strokovnjaki mu v najboljšem primeru napovedujejo izbor v drugem krogu. Garza si sicer pušča odprte možnosti za vrnitev na univerzo. V preteklih tednih in mesecih so nadarjenega košarkarja povezovali tudi s slovensko reprezentanco, a za zdaj ni znano, za katero reprezentanco se bo odločil. 

Na naboru najvišje kotira branilec univerze Georgia Anthony Edwards. Ta je imel v zadnji sezoni povprečje 19,1 točke, 5,2 skoka in 2,8 podaje na tekmo.

Med kandidati za prva mesta na naboru so še Obadiah "Obi" Toppin, krilo Daytona, 216 centimetrov visoki center James Wiseman (Memphis), Isaac Okoro (Auburn), Cole Anthony (North Carolina), Onyeka Okongwu (USC) in drugi.



Od neameriških košarkarjev naj bi bil najprej izbran 205 centimetrov visok izraelski krilni igralec Deni Avdija. Njegov oče Zufer je bil jugoslovanski reprezentant in dolgoletni igralec Crvene zvezde.

V ligi NBA sicer igrajo trije Slovenci. Vlatko Čančar je pri Denverju, posebej pa izstopata Goran Dragić pri Miamiju in mladi zvezdnik Dallasa Luka Dončić.

Ta je že doslej v svoji kratki karier onstran Atlantika s svojimi igrami dodobra prepričal strokovnjake, ne nazadnje so pri mreži ESPN izvedli anketo med 20 ljudmi iz lige NBA (trenerji, skavti ...) o tem, okrog katerega izmed mladih zvezdnikov bi najraje gradili ekipo.

Dončića je kar 17 anketirancev postavilo na prvo mesto, preostali trije pa na drugo, tako da je s 77 točkami premočno zmagal v konkurenci Ziona Williamsona (52), Jaja Moranta (47) in Traeja Younga (24).

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike