stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.02.2020 06:49:16

Tekle so solze, nobeno oko ni ostalo suho ob govoru MVP-ja tekme: Dragi Kobe, ni besed s katerimi bi lahko opisal ...

Reuters
Kawhi Leonard je postal najkoristnejši igralec tekme All Star v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Nagrada po novem nosi ime tragično preminulega nekdanjega zvezdnika Los Angeles Lakers Kobeja Bryanta. Za moštvo LeBrona Jamesa je košarkar Los Angeles Clippers dosegel 30 točk in dodal še sedem skokov in štiri podaje.

LeBron James je za svoje moštvo dosegel 23 točk, 20 jih je dodal še njegov soigralec pri Los Angeles Lakers Anthony Davis. Luka Dončić, ki je tekmo začel v prvi peterki, je na koncu zbral osem točk. Zadel je dve trojki, enkrat atraktivno zabil, obenem pa je dodal še štiri podaje soigralcem. V moštvu Giannisa Antetokounmpa je bil najbolj razpoložen prav kapetan moštva in zvezdnik Milwaukeeja ter lanski najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA. Dosegel je 25 točk ob 11 skokih in štirih podajah. Kemba Walker (Boston) je dosegel 23 točk, Rudy Gobert (Utah) pa 21.


Glavni posamični naziv tekme pa je pripadel lanskemu najkoristnejšemu igralcu velikega finala, ko je še igral za Toronto. Leonard je pohvalil predvsem novi sistem, ki so ga spremenili v čast njegovega prijatelja, ki je izgubil življenje v helikopterski nesreči 26. januarja. "Želeli smo prej priti do 157 točk kot oni. Dobro so spremenili sistem točkovanja in videlo se je, da smo v zadnjo četrtino vsi krenili zelo tekmovalno razpoloženi. Vsi smo želeli zmagati," je dejal mož redkih besed, ki je bil tudi sam presenečen nad borbenostjo in zavzetostjo košarkarjev v zadnjem delu igre.

"Že dolgo nisem videl, da bi se na All Star tekmi tako borili za zmago. Vsi smo hiteli nazaj v obrambo, v napadu smo izsiljevali osebne napake in se borili za vsako žogo," je dejal Leonard. Nekaj besed pa je namenil tudi Kobeju Bryantu."Besede ne morejo opisati občutkov, ki jih imam ob držanju te nagrade. Kobeju sem hvaležen za vse treninge, ki sva jih skupaj opravila, za vse dolge pogovore, ki sva jih imela. Hvaležen sem za vse, kar je naredil zame," je še zaključil za mnoge trenutno najboljši košarkar v ligi NBA.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike