Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

G.G.
G.G.
1 29.01.2020 14:43:42

Šefi klonili pod PRITISKOM: Po smrti Kobeja objavila članek o posilstvu, sledil je JAVNI LINČ! Toda ...

Felicia Sonmez je dejala, da je po objavi tvita prejela grožnje s smrtjo, zato je noč na ponedeljek raje prespala v hotelu.
Twitter
Vodstvo časnika Washington Post je odpravilo suspenz novinarki Felicii Sonmez, ki je v nedeljo na twitterju delila povezavo do dve leti stare zgodbe o Kobeju Bryantu.

Več kot 300 zaposlenih na uglednem ameriškem časopisu Washington Post je podpisalo peticijo, s katero so obsodili suspenz njihove kolegice Felicie Sonmez. Zahtevali so, da uprave časnika prekliče suspenz in omogoči novinarki, da se vrne v službo. Vodstvo je prisluhnilo zaposlenim in preklicalo suspenz. Eden od urednikov Washington Posta Tracy Grant je dejal, da Sonmezova ni kršila internih pravil o objavah na družabnih omrežjih, se pa vsi strinjajo, da je bil čas objave neprimeren.

Felicia Sonmez je namreč le nekaj ur po vesti o tragični helikopterski nesreči nekdanjega košarkarja Kobeja Bryanta na twitterju delila povezavo zgodbe, ki jo je objavil Daily Beast. Prispevek govori o tem, da je Bryanta leta 2003 19-letnica, ki je bila zaposlena v enem od hotelov v Koloradu, obtožila posilstva. Takrat 27-letni Bryant je bil obtožen spolnega napada in omejitve svobode gibanje. Čeprav je obtožbe zanikal, tožnica pa pozneje ni hotela pričati, je priznal, da je prevaral ženo Vanesso, s tožnico pa se je sporazumel na štiri oči. Na zahtevo tožnice se je na sodišču uradno opravičil – opravičilo je prebral njegov odvetnik.

Članki iz rubrike