Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.01.2020 11:37:05
Deli članek:

Košarkar, zaradi katerega si je DONČIĆ izbral sedmico, do izjemnega mejnika (video)

evroliga

Legenda evropske košarke, zaradi katere si je Luka Dončić izbral sedmico, je v četrtek prišla do izjemnega mejnika.

Bilo je dve minuti in 39 sekund pred koncem evroligaškega obračuna med Olympiacosom in Fenerbahčejem, ko je branilec domačih Vassilis Spanoulis zadel trojko. Bila je to že 4155. točka legendarnega Grka v evroligi, s čimer je na večni lestvici strelcev za seboj dokončno pustil Španca Juana Carlosa Navarra.

Dvorana mu je namenila stoječe ovacije, zaploskal je seveda tudi trener gostov Željko Obradović, večer pa je Spanoulisu pokvaril le končni izid, njegov Olympiacos je namreč izgubil (87:96). "Lova ne rekord je zdaj konec. Želel sem si, da bi se to zgodilo na tekmi, ki bi jo zmagali, tako da je ostalo nekaj grenkega priokusa," je dejal 37-letni branilec, ki je z izjemo ene sezone, ki jo je preživel onstran velike luže v dresu Houston Rocketsov, celotno kariero član grških klubov. Zadnjih deset let nosi rdeče-beli dres. "Seveda bi se ob tej priložnosti zahvalil vsem mojim trenerjem in soigralcem, predsednikom ter vsem, ki so mi stali ob strani v vseh teh letih," še dodaja legenda evropske košarke, ki seveda še ni prišla do konca poti.

Spanoulis je legenda in eden najboljših igralcev evrolige, kot idola pa ga navaja tudi Luka Dončić. Prav Grk naj bi bil razlog, da si je Slovenec na začetku kariere izbral številko sedem, ki ji je zvest še danes.