Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.01.2020 10:50:58
Deli članek:

LUKA DONČIĆ je po koncu tekme iz rok sodnika izpulil žogo. Zakaj, za koga, čemu ...? TU SO VSI ODGOVORI! (video)

Reuters

Čudovita gesta Luke Dončića.

Bil je to še en velik večer za Luko Dončića. Večer, ki ga je sklenil s pravo malo simultanko. Kot da bi mu vmesni rezultati glasovanja navijačev za tekmo All-Star dali še dodatnega zagona. Večer pa bo za vedno ostal v spominu tudi njegovemu soigralcu Joshu Reavesu.

Dvaindvajsetletni novinec je večino sezone prebil v dresu ekipe Texas Legends, podružnice Dallasa, ki igra v G-ligi. Zdaj, ko so se na bolniški med drugim znašli Porzingis, Hardaway in Broekhoff, pa se je preselil v vrste Mavericksov. In v četrtek debitiral v ligi NBA. Na igrišču je prebil le poldrugo minuto, v tem času pa se ni uspel vpisati med strelce, toda vseeno je bil to večer, ki ga ne bo nikoli pozabil. Nanj bo mladega branilca navsezadnje spominjala tudi žoga.

Po zadnjem zvoku sirene je namreč Luka Dončić pristopil do enega izmed sodnikov ter ga zaprosil za žogo. »Za Reavesa,« je dejal slovenski as, ki je v slačilnici žogo bržkone predal debitantu. Še pred tem mu je prepustil organizacijo zadnjih dveh napadov na tekmi ter ga spodbujal, da naj pogleda porti košu.

Vsekakor lepe geste Dončića, ki je s tem še enkrat več pokazal, da (p)ostaja pravi vodja ekipe Mavericksov.