kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.09.2019 15:15:10

Srbski košarkarji v tekmi osmoljencev boljši od Američanov

Reuters
Srbska moška košarkarska reprezentanca je na današnji tekmi svetovnega prvenstva na Kitajskem za razvrstitev od 5. do 8. mesta v Dongguanu premagala ZDA s 94:89 in se bo za končno peto mesto pomerila z zmagovalko dvoboja med Poljsko in Češko.

Srbi so dvoboj osmoljencev letošnjega svetovnega prvenstva sijajno odprli in v prvo četrtino zaključili z vodstvom 32:7, a so jih Američani tik pred koncem polčasa praktično ujeli in se približali na štiri točke (44:40).

Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani izbranci srbskega selektorja Aleksandra Đorđevića in se veselili sladke zmage.


Srbi in Američani so na letošnje svetovno prvenstvo prišli kot glavni favoriti za končno zmago, a so močno zaostali za svojimi cilji. Oboji so v četrtfinalu izpadli iz boja za odličja, za Srbe so bili usodni Argentinci, za Američane pa Francozi.

V srbski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Bogdan Bogdanović z 28 in Vladimir Lučić s 15 točkami, v ameriški pa Harrison Barnes z 22 in Kemba Walker z 18 točkami.

V petek bosta na sporedu polfinalna dvoboja. Tekma med Španijo in Avstralijo se bo pričela ob 10. uri, med Argentino in Francijo pa ob 14. uri.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike