Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.09.2019 16:48:09

Avstralija (pričakovano) premagala Češka, v polfinalu na Špance

Reuters
Avstralija je v zadnjem četrtfinalu svetovnega prvenstva v košarki na Kitajskem premagala Češka z 82:70 in bo v polfinalu igrala s Španci, ki so v torek ugnali Poljsko.

Francozi so v tretjem četrtfinalu izločili iz boja za medalje branilce naslova iz ZDA. Zmagali so s 89:79 in si presenetljivo izborili polfinale. Američani so bili svetovni prvaki na prejšnjih dveh SP 2010 in 2014, imajo pa še tri srebrne in štiri bronaste medalje ter so najuspešnejša država v zgodovini.

Francozi, ki imajo doslej na SP le eno odličje, leta 2014 v Španiji so bili tretji, se bodo v polfinalu pomerili z Argentino. Slednji so postali prvi polfinalisti, ko so v torek premagali enega od glavnih favoritov za zlato medaljo, reprezentanco Srbije.

Čehi so se na svojem prvem SP v zgodovini presenetljivo prebili do četrtfinala, kjer so jih pričakali Avstralci. Uvodna četrtina je bila izenačena na 17:17, na odmor ob polčasu pa so s tremi točkami prednosti odšli predstavniki Oceanije (33:30). Ti so ob koncu tretje četrtine pospešili ritem, Čehom pa se je igra podrla.



Avstralci so zato po zaporednih napadih, trojki Andrewa Boguta, dveh točkah Nicka Kaya ter še štirih Boguta povedli za 14 točk (57:43). Čehi so tako pred zadnjim delom zaostajali za 15 točk (48:63). Delni izid 7:0 (55:63) takoj na začetku zaključne četrtine je Čehom vlil upanje na preobrat, saj je bilo do konca še osem minut.

A so v nadaljevanju delali preveč napak, avstralski košarkarji pa so uspešno zaključevali dolge napade za zanesljivo dvomestno prednost. Ta je za nekaj časa padla pod deset, tik pred začetkom zadnje minute je bilo 77:70. Patty Mills je 47 sekund pred koncem zadel trojko za 80:70 in tekma je bila odločena, prvi strelec dvoboja Mills je s svojo štiriindvajseto točko le še postavil končni izid.

Chris Goulding je dodal 14 točk, 10 jih je dosegel Bogut. Patrik Auda je za Češko zadel 21 točk, nerazpoloženi Tomaš Satoransky je prišel do številke 13, Pavel Pumprla pa do 10.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike