Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.05.2019 08:04:57

Toronto in Denver povedla s 3:2 v zmagah

Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi sta bili ponoči peti tekmi drugega kroga končnice letošnjega prvenstva NBA. Do prepričljivih zmag sta prišli domači ekipi, ki sta le še eno zmago oddaljeni od konferenčnega finala. V Torontu so Raptors s 125:89 ugnali ekipo Philadelphia Sixers, v Denverju pa so Nuggets s 124:98 odpravili Portland Trail Blazers.

Edina kanadska franšiza v ligi NBA Toronto Raptors je le še eno zmago oddaljena od napredovanja v finale vzhodne konference, saj vodi s 3:2 v zmagah.

Na peti tekmi konferenčnega polfinala vzhoda je bil prvi zvezdnik Philadelphie Joel Embiid, ki ga je zdelala infekcija dihal, povsem neprepoznaven, dosegel je zgolj 13 točk. Najboljši član kolektiva iz mesta bratske ljubezni je bil Jimmy Butler z 22 točkami.

Toronto pa je imel sila razigrano začetno peterko, saj so prav vsi imeli ob koncu tekme dvomestno število točk. Skupno pa je kar šest igralcev Toronta vpisalo vsaj deset točk.

Pascal Siakam je imel na svojem računu 25 točk, Kawhi Leonard je zadel 21 točk in dodal še 13 skokov.

Kyle Lowry je imel 19 točk, Danny Green 17, tudi katalonski velikan Marc Gasol je dodal svoj del z 11 točkami. Čeprav je v prvi četrtini dobil močan udarec s komolcem, ki mu ga je nenamerno prizadejal soigralec Leonard in je potreboval šive, je tudi Serge Ibaka zadel 10 točk.



Že po prvem polčasu je bil izid 64:43 za domače plenilce, ki so uprizorili impresivno drugo četrtino z delnim izidom 37:17.

"Takšne predstave res nisem pričakoval. Rezultat nas zelo veseli, za nami je res lepa tekma," je varovance pohvalil trener Toronta Nick Nurse.

Izid v zmagah 3:2 je tudi na zahodnem delu, kjer je moštvo Denver Nuggets v seriji na štiri zmage ugnalo Portland Trail Blazers z razliko 26 točk.

V Denverju se je izkazal Nikola Jokić, štiriindvajsetletnik iz Somborja, s 24 točkami, ter kar 19 skoki, svoj del pa je z izkušnjami dodal deset let starejši veteran Paul Millsap, ki je kar 19 od 14 točk dal že v prvem polčasu.

Ekipi iz Kolorada se tako nasmiha prvi nastop v konferenčnem finalu po desetih letih suše. Serijo pa lahko pospravijo že v četrtek v Portlandu. Prvi zvezdnik Portlanda Damian Lillard je imel 22 točk, a je tokrat grešil z razdalje, saj je zadel le dve trojki v devetih poskusih.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike