jernej damjan, niki, taya damjan Dobra karma

Iskrena Jernej in Taya Damjan - tudi o novem ...

1_ilka štuhec Svet24.si

FOTO: Ilka Štuhec navdušila s počitniško ...

UV-moski jajca denar-profimedia-0335034042 Reporter.si

Moška prostitucija: pri prodajalcih teles, ki ...

bojana-beović Svet24.si

Bojana Beović: Stanje je kar kritično. Živimo ...

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

IMG_20200708_113611_886 Odkrito.si

Omar Naber - Skriva otroka???

Helena Blagne Njena.si

V takšnem razkošju uživa Helena Blagne

ku
ku
2 06.05.2019 18:25:02

Predsednik lige ABA NASTOPIL OSTRO, napovedal slovo od evrolige in pojasnil, ALI NAJ OLIMPIJA OSTANE V LIGI

www.alesfevzer.com
Klubska košarka na prostorih nekdanje Jugoslavije, tako uspešne v tem športu, je ujeta v kremplje regionalne lige. Ali pa ima neznansko srečo, da je združena pod streho lige ABA. Kakor se vzame ...

Po zadnjih dogodkih v finalni seriji med Crveno zvezdo in Budućnostjo je jasno, da je to tekmovanje skrenilo s poti, za nameček pa je vprašljivo nadaljnje sodelovanje z evroligo. Prav vstopnica za najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje v Evropi je bil največji adut lige. Pa bo še naprej tako?

Skupščina bi morala biti prihodnji teden, na njen pa naj bi klubi odločali, ali bodo spet posegli v sistem tekmovanja in v svojo družbo sprejeli pirejski Olympiacos. Če ta misli resno z odhodom iz grške lige, kakopak. Z enim očesom razplet spremljajo v Stožicah, saj si v primeru tega skrajnega scenarija obetajo posebno povabilo.


Predsednik lige Igor Dodik je za incidente na finalnih tekmah okrivil alfi in omegi obeh klubov, Nebojšo Čovića in Draga Bokana. "Dopustila sta, da ta dvoboj preseže meje zdravega razuma. Regionalna liga bi zaradi tega lahko utrpela resne posledice. Nekajkrat sem se z njima pogovarjal. Bokan je bil na začetku za nek dogovor, da bi sprostili napetost, a Čović tega ni sprejel. Navsezadnje imata na vsaki skupščini lige besedni obračun, ki lahko traja več ur. Enkrat sem celo posegel in jima dejal, da morata zapustiti sobo. Če tega ne bi naredil, bi vse skupaj trajalo dva dni. Vsem v ligi je že mučno spremljati in poslušati njune prepire. Tega nikomur ni treba trpeti. V tej finalni seriji je prišlo do potenciranja spora," je v enem od intervjujev razlagal Dodik. Ta je med peto finalno tekmo komaj prepričal Črnogorce, da so se vrnili na parket, saj Čović ni želel izprazniti del tribun. Predsedniku tekmovanja je celo zabrusil, naj se ne meša v to, kar se dogaja v dvorani.

Kakšne posledice bi lahko prizadejale ligo? Dodik je pojasnil, da pogodba z evroligo velja le še za naslednjo sezono. "Čudilo bi me, če bi evroliga po vsemu, kar se je zgodilo, podaljšala sodelovanje. Nič nenavadnega ne bi bilo, če bi nam rekli: 'Hvala za vse in nasvidenje. S takšnim obnašanjem vas ne potrebujemo.' Mislim, da bi to bil hud udarec za regionalno košarko. Že tako ali tako smo si pokvarili ugled. Po mojih informacijah podjetje MYD-Sports, ki skrbi za finančno stabilnost lige ABA, razmišlja o tožbi, saj imajo težave pripeljati nove sponzorje. Storjena škoda je velika."

Glede vstopa Olympiacosa v tekmovanje, je Dodik dejal, da mu nasprotujejo Cedevita, Crvena zvezda, FMP in Mega. Če bi se to s potrditvijo večine klubov vendarle zgodilo, bi morda kot 14. klub v tekmovanje povabili Petrol Olimpijo, ki je po sramotno porazni sezoni pristala na dnu in izpadla v drugo ligo. "To bi odprlo ogromno vprašanj. Pritožili bi se klubi, ki so izpadli v prejšnjih sezonah. Mislim, da moramo enkrat za vselej končati z odločitvami in kršenji pravil zaradi posameznih interesov. Ne vidim razloga, da ne bi Olimpija ene sezone odigrala v drugi ligi in se na športni način na parketu vrnila v prvo ligo. Vse drugo bi bilo nepravično. Sicer pa me je nekajkrat poklical Roman Lisac, naj vendarle hitro skličemo skupščino in razpravljamo o razširitvi lige."

Značke: igor-dodik, liga-aba

Članki iz rubrike