stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 07.05.2019 22:02:54

JURE ZDOVC po uvrstitvi v polfinale: Pri nas je to vedno pod vprašajem

alesfevzer.com
Petrol Olimpija si je edina mesto v polfinalu zagotovila šele po tretji tekmi.

Košarkarji Petrola Olimpije so zadnji polfinalisti lige Nova KBM. Na odločilni tretji tekmi četrtfinala v Stožicah so težje, kot kaže končni rezultat, premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo s 85:73. Ljubljančani se bodo v polfinalu na dve zmagi pomerili s Helios Suns; prva tekma bo v soboto, 11. maja.

V drugem polfinalu bosta igrala Sixt Primorska in Krka. Prva tekma bo v petek, 10. maja, ob 18.45 v Kopru. Drugi tekmi sta na sporedu 13. maja, morebitni tretji pa dva dni kasneje.


Petrol Olimpija si je edina mesto v polfinalu zagotovila šele po tretji tekmi. Sixt Primorska je v četrtfinalu gladko odpravila Zlatorog, Krka je bila boljša od Rogaške, Domžalčani pa so v dveh tesnih tekmah ugnali Hopse s Polzele.


"Čestitke Šenčurju in njihovemu trenerju za dobre predstave v tem četrtfinalnem nizu. Pričakoval sem težke tekme. Košarkarji Šenčurja so živeli za končnico, spremljal sem jih že v ligi za obstanek in vedel sem, da nam ne ležijo. Igralci so izkušeni in motivirani, za razliko od nas. Pri naših košarkarjih je motivacija vedno pod vprašajem. Zopet so se pokazale nekatere težave. Ko nastopi utrujenost, se ne odzovemo kot ekipa. Vemo, da je pred nami še zelo zahtevna pot, če se želimo prebiti v finale," je po tekmi povedal trener Petrola Olimpije Jure Zdovc, Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur, je o dogajanju na parketu povedal: "Tekme nismo odprli tako, kot bi si to želeli, igralcem Petrol Olimpije pa smo dovolili, da so se razigrali. Kljub temu smo uspeli zbrati dovolj moči, da smo se vrnili v igro, s kolektivno igro v napadu in obrambi. Pokazali smo pravi obraz in skozi igre v ligi za obstanek smo si prislužili priložnost zaigrati proti najboljšemu slovenskemu klubu. Prikazali smo tri dobre predstave."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike