kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.04.2019 07:40:53

Najbolj nor koš v obraz! Cel večer JE WESTBROOK JEZIKAL, potem pa mu je LILLARD S TEMLE zaprl usta (video)

Profimedia
Večerni dvoboji onstran Atlantika so dali še tri konferenčne polfinaliste v končnici severnoameriške košarkarske lige NBA.

S skupnim izidom 4:1 v zmagah so v drugi krog izločilnih bojev za naslov prvaka napredovali Toronto Raptors in Philadelphia Sixers na vzhodu ter Portland Trail Blazers na zahodu.

Košarkarji edine kanadske franšize v ligi NBA so na peti tekmi serije proti Orlando Magic slavili s 115:96 in še četrto sezono zaporedoma napredovali v konferenčni polfinale.

V polfinalu vzhodne konference se bodo pomerili s košarkarji iz Philadelphie, ki so prav tako v petih tekmah izločili Brooklyn Nets, na zadnji tekmi je bil izid 122:100 za Philadelphio.

Brez drugega dela je ostala zvezdniška ekipa Oklahoma City Thunder. Kljub 36 točkam Paula Georgea in novemu trojnemu dvojčku Russella Westbrooka (29 točk, 14 podaj, 11 skokov), že desetemu v končnicah, na peti tekmi serije, bo šla Oklahoma tretjo sezono po vrsti predčasno na počitnice že po uvodnih obračunih.

Portland je napredoval z neverjetno trojko Damiana Lillarda, ki je prehitel sireno ter izid postavil na 118:115. Lilliard je bil prvi strelec večera s 50 točkami, od tega je dal kar deset trojk (10-18).

837-20-lillard re
Reuters



To je bila njegova najboljša predstava v karieri, kot prvi igralec franšize iz Portlanda je v končnicah dosegel mejnik 50 točk na tekmi.

Serija med San Antonio Spurs in Denver Nuggets še ni odločena. Denver je na peti tekmi uvodnega kroga končnice premagal favorizirane ostroge s 117:103 za vodstvo v zmagah 3:2 ter bo imel že na šesti tekmi prvo priložnost za zaključno žogo.

Zmagovalca obračuna med San Antoniom in Denverjem v konferenčnem polfinalu čaka Portland.

Posnetek zadnjega Lillardovega meta si lahko ogledate od 14.30 dalje.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike