Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

miley cyrus, liam hemsworth Svet24.si

FOTO: Sedaj tudi uradno. Liam Hemsworth vložil ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

reševalci3 Svet24.si

Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, pri ...

christina 5 Svet24.si

Po hudi bitki z rakom je odšla slepa princesa

Matija Vastl, Katarina Čas Njena.si

Koga objema Katarina Čas

jovica 3 Njena.si

Pretepeni Jovica: 'Davil me je in brcal v glavo'

ku
ku
0 23.04.2019 15:08:09

Zdovcu v Olimpiji ZVENEČA OKREPITEV! Vrača se ljubljenec navijačev!

Martin Metelko
Petrol Olimpija bo pred zaključkom letošnje sezone dobila okrepitev.

In sicer v strokovnem štabu Jureta Zdovca, ki se mu bo priključil nekdanji ljubljenec navijačev zmajev Dragiša Drobnjak, novi pomočnik glavnega trenerja. Zdajšnja Zdovčeva pomočnika Gašper Potočnik in Žiga Mravljak ostajata v štabu.

Drobnjak je kot igralec z Olimpijo osvojil po dva naslova državnega in pokalnega prvaka v sezonah 2004/05, 2005/06, leta 2013 je bil z zmaji superpokalni prvak.

To niso njegove edine trofeje; naslov državnega prvaka je namreč osvojil tudi z novomeško Krko (2000, 2003, 2011) in Šentjurjem (2015), z Oostendejem pa je bil 41-letni Drobnjak tudi dvakratni belgijski državni prvak (2012, 2013) in dvakratni belgijski pokalni prvak (2010, 2013). Z novomeško Krko je najkoristnejši igralec finalnega niza slovenskega državnega prvenstva iz leta 2015 osvojil tudi naslov prvaka FIBA EuroChallenge.

»Zelo vesel sem, da bom svojo trenersko kariero začel na klopi Petrol Olimpije kot pomočnik Juretu Zdovcu. Kot košarkarju, mi je veliko pomenilo to, da sem nosil dres Olimpije, saj klub spremljam že od otroštva. Vedno sem upal, da se bo nekega dne zgodilo, da bom lahko svojo pot na parketu v dresu Zeleno-belega moštva, nadaljeval tudi na klopi, kot član strokovnega štaba. Zdaj se je to upanje spremenilo v realnost. Jure Zdovc je v svetu košarke veliko ime, zato je dejstvo, da me je izbral za pomočnika, velika čast, hkrati pa dodatna motivacija, da po svojih najboljših močeh pripomorem h končnemu uspehu ekipe,« je v izjavi za javnost dejal Drobnjak, Zdovc pa je dodal: »Moja želja je bila, da ekipi priključimo mladega in ambicioznega trenerja, ki ima izkušnje z delom z visokimi igralci, predvsem centri. Vsak klub mora imeti trenerja, ki je osredotočen na individualno delo z višjimi igralci, to delo pa mora nato usklajevati s kolektivno taktiko. Že v svojih prejšnjih klubih sem vedno želel imeti v svoji strokovni ekipi nekoga, ki je osredotočen zgolj na to delo. Visoki košarkarji zahtevajo ogromno pozornosti pri delu z njimi, od njih se na igrišču zahteva vedno več. Na parketu večinoma prebijejo manj časa z žogo v svojih rokah, od njih se zahtevajo druge stvari. Drobnjak ima veliko izkušenj, ki jih bo lahko prenesel na mlade in tiste manj mlade košarkarje.«

Članki iz rubrike