kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.04.2019 09:51:06

Boston že v polfinalu vzhodnega dela končnice NBA

Ekipa Boston Celtics je v končnici severnoameriške košarkarske lige NBA premagala Indiano Pacers s 110:106 in se s 4:0 v zmagah že uvrstila v polfinalu vzhodnega dela lige. Boston je s 17 naslovi prvaka najuspešnejše moštvo v zgodovini, en naslov manj imajo na drugem mestu Los Angeles Lakers. Vse ostale ekipe imajo šest pokalov ali manj.

Poleg Chicago Bulls je šestkrat slavilo tudi moštvo Golden State Warriors, dvakrat še v času domovanja v Philadelphii, v zadnjih štirih sezonah so vedno igrali v finalu in v tem obdobju trikrat osvojili naslov prvaka, le leta 2016 jih je premagal Cleveland.

Bojevniki so tokrat s 113:105 ugnali Los Angeles Clippers in povedli s 3:1 v zmagah na zahodnem delu, kjer so tudi Portland Trail Blazers povedli s 3:1 po zmagi s 111:98 v gosteh nad Oklahomo City Thunder. Na vzhodnem delu pa so s 107:85 košarkarji Toronto Raptors nadigrali Orlando Magic ter povedli s 3:1 in jih prav tako kot branilce naslova in Portland le še ena zmaga loči od uvrstitve v drugi krog končnice.

V Indiani rojeni Gordon Hayward je bil prvi strelec gostujočih Celtics z 20 točkami, četudi je v igro vstopil s klopi za rezerve. Razen dveh njegovih soigralcev pa so vsi ostali, ki so stopili na parket, dosegli dvomestno število točk. Med gostitelji je bilo takih pet, spet pa je bil pred vsemi hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović z 22 točkami, eno manj je zadel Tyreke Evans, ki tudi ni bil v prvi peterki.


Celtics so do zmage po delnem izidu 13:3, s katerim so nadoknadili zaostanek z 80:82, prišli v zadnji četrtini. Njihov tekmec bo lahko znan že v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bodo prvi nosilci vzhoda Milwaukee Bucks igrali z Detroit Pistons, ki so jih prepričljivo ugnali na prvih treh tekmah.

Kevin Durant je s 33 točkami vodil prvake do zmage nad Clippers, Klay Thompson pa je dal le eno manj, od tega jih je kar 27 nanizal v prvem polčasu. S tem sta nadoknadila zelo slab strelski večer zvezdnika Stephena Currya (12 točk), ki je zadel le tri mete od 14 poskusov iz igre, od tega je devetkrat sprožil trojko, a zadel le enkrat. Na drugi strani je Shai Gilgeous-Alexander s 25 točkami dosegel strelski rekord sezone.

V Orlandu je Kawhi Leonard, ki je bil s San Antoniom leta 2014 prvak NBA in tedaj izbran tudi za najkoristnejšega igralca finala, prvi mož Toronta s 34 točkami. Po 16 sta jih dodala Pascal Siakam in Norman Powell. Aaron Gordon je bil s 25 koši najboljši strelec Magic, ki so izgubili 17 žog, iz teh priložnosti pa so tekmeci dosegli 21 točk.

Portland se je od Oklahome dokončno odlepil v tretji četrtini, v kateri je Damian Lillard zadel 15 od svojih 24 točk. Obenem je s C.J. McCollumom (27 točk), Al-Farouqom Aminujem (19 točk, 9 skokov), Mauricem Harklessom (15 točk, 10 skokov) in soigralci poskrbel, da Russell Westbrook v drugem polčasu ni dosegel niti točke za tekmece. Najbolj razpoložen za Oklahomo je bil Paul George z 32 točkami in 10 skoki.

Izidi, končnica, prvi krog:
- Vzhod:
Indiana Pacers - Boston Celtics                 106:110
(Boston slavil s 4:0 v zmagah)
Orlando Magic - Toronto Raptors                  85:107
(Toronto vodi s 3:1 v zmagah)

- Zahod:
LA Clippers - Golden State Warriors             105:113
(Golden State vodi s 3:1 v zmagah)
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers   98:111
(Portland vodi s 3:1 v zmagah)
Značke: košarka, nba, končnica

Članki iz rubrike